ukenru
rnbo-vvela-sanktsiyi-proti-firtasha-ta-fuksa

РНБО ввела санкції проти Фірташа та Фукса

 • 27475 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) запровадила повний пакет санкцій проти олігархів Дмитра Фірташа та Павла Фукса. Про це заявив секретар РНБО України Олексій Данілов під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Цитата

“Сьогодні відносно російського бізнесмена Павла Фукса був введений повний комплект санкцій, які ми можемо застосувати згідно з нашим законодавством... Хотів би додати, що сьогодні були введені санкції відносно Фірташа...”, — сказав Данілов.

Деталі

За його словами, санкції проти Фірташа пов’язані з його участю у титановому бізнесі, а проти Фукса через ситуацію, пов’язану з компанією “Голден Деррік”.

Додамо

Компанія "Іст Юроуп Петролеум" російського олігарха Павла Фукса фігурує у кримінальному провадженні за фактом незаконної видачі спеціальних дозволів на користування надрами України з боку Державної служби геології та надр України.

Також нагадаємо, 31 грудня, у останній день 2018 року держава в особі НАК Надра України продала свою частку в "Іст Юроуп Петролеум" на користь ще однієї компанії з орбіти Фукса - "Авант Трейд Лімітед".

Вартість частки, яку продала НАК, була довгий час таємницею. Але недавно відомство повідомило, що продало державну частку в "Іст Юроуп Петролеум" за 12 млн грн.

НАК Надра України і Держгеослужба категорично відмовлялися надавати копію рішення про продаж державної частки в "Іст Юроуп Петролеум", хоча йдеться про надра України - власність українського народу, якому цією угодою, ймовірно, завдані мільйонні збитки.

Також нагадаємо, що "Іст Юроуп Петролеум" раніше називалася "Голден Деррік" і була пов'язана із міністром-втікачем Едуардом Ставицьким. Разом з державною часткою компаніям Фукса, ймовірно, дісталися і газові родовища України.

Українські Національні Новини

Політика