ukenru
rnbo-doruchila-kabminu-vregulyuvati-pitannya-podviynogo-gromadyanstva

РНБО доручила Кабміну врегулювати питання подвійного громадянства

 • 17389 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. Рада національної безпеки і оборони України доручила уряду протягом двох місяців розробити законопроект, який допоможе врегулювати питання подвійного громадянства. Про це під час брифінгу повідомив секретар РНБО Олексій Данілов за результатами засідання Ради національної безпеки і оборони України, передає УНН.

Цитата:

"(Одне з питань - ред.), які ми розглядали – це питання подвійного громадянства. Воно є для нашої держави вкрай важливим, ми рухаємося до цивілізованих країн, які дозволяють подвійне громадянство, але для нашої країни є певні виклики, які пов'язані з тим, що свого часу РФ використала цей інструмент, коли у нас керівник СБУ, міністр внутрішніх справ, міністр оборони, керівник Генерального штабу були громадянами РФ. Ми не можемо цього допустити в майбутньому… Ми сьогодні прийняли рішення, що протягом двох місяців Кабінет міністрів України має запропонувати законопроект, який дозволить нам чітко розуміти тих осіб, у яких є подвійне громадянство", - розповів Данілов.

Доповнення

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україні необхідне подвійне громадянство, але мова не може йти ні про яке подвійне громадянство з державою-агресором.

Українські Національні Новини

Політика