ukenru
rizik-potraplyannya-v-likarnyu-pri-omicron-na-40-45-nizhchiy-nizh-u-delta-doslidzhennya

Ризик потрапляння в лікарню при Omicron на 40%-45% нижчий, ніж у Delta - дослідження

 • 19398 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Згідно з дослідженням Імперського коледжу Лондона, опублікованим у середу, ризик необхідності перебування в лікарні для пацієнтів із варіантом COVID-19 Omicron на 40-45% нижчий, ніж для пацієнтів із варіантом Delta. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Цитата

"Загалом ми знаходимо докази зниження ризику госпіталізації для Omicron порівняно з Delta, у середньому за всіма випадками за період дослідження", — вказали автори про дослідження, в якому аналізувалися дані підтверджених випадків ПЛР-тестуванням в Англії між 1 і 14 грудня.

Деталі

До цієї вибірки увійшли 56 000 випадків Omicron та 269 000 Delta.

Вчені в окремому дослідженні, яке проводилося в масштабах усієї Шотландії під назвою "Рання оцінка пандемії та посилений нагляд за Covid-19", заявили, що Omicron знижує ризик госпіталізації на дві третини в порівнянні з Delta.

Автори шотландського документа, який ще не пройшов рецензування, заявили, що якби Omicron був схожий на варіант Delta в Шотландії, вони "бачили б близько 47 людей у ​​лікарні, які страждають від вірусу, але поки їх всього 15".

Додамо

Штам Omicron в даний час є домінуючим типом вірусу у Великій Британії, і випадки його поширення подвоюються щоденно Сполученим Королівством.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втрата апетиту може бути одним із симптомів зараження Omicron - дослідження

Українські Національні Новини

Новини Світу