ukenru
rinok-zhitlovogo-budivnitstva-rozvivatimetsya-shlyakhom-podalshoyi-konkurentsiyi-eksperti

Ринок житлового будівництва розвиватиметься шляхом подальшої концентрації – експерти

 • 8326 переглядiв

КИЇВ. 14 травня. УНН. На сьогодні на дрібних забудовників вже припадає не більше 25% ринку первинного житла. З часом концентрація посилюватиметься. Про це йдеться у статті ділового видання Бізнес, пише УНН.

Як зазначають в компанії “УТГ”, 75% ринку первинного житла, як і раніше, належать сімом-вісьмом підприємствам, а на два з них припадає понад 50% ринку — це державні “Київміськбуд” та “Укрбуд”.

“Однією з ключових їхніх переваг перед іншими гравцями є можливість використовувати вигідні рішення по локальній іпотеці від державних банків”, — пояснює незаперечне лідерство двох державних компаній Михайло Артюхов.

Цікаво, що за останні п’ять років “лідерську двійку” успішно наздогнали приватні гравці, які виявилися достатньо ресурсними і потужними, аби завоювати довіру покупців без “гарантій держави”.

Інші 25% ринку ділять між собою невеликі забудовники, що не такі сильні, щоб формувати тенденції і суттєво впливати на галузь.

Що стосується подальшого перерозподілу сил, то експерти впевнені: ринок буде розвиватися шляхом подальшої концентрації та й конкуренція при цьому посилюватиметься.

“Багато дрібних забудовників зараз балансують на межі рентабельності, тому зникнення їх із ринку неминуче”, — зазначив голова правління – президент "Київміськбуду" Ігор Кушнір. Цю думку поділяють і інші забудовники.

Українські Національні Новини

Економіка