rf-poshyriuie-feik-pro-mobilizatsiiu-zhkh-na-volyni-dlia-stvorennia-infektsiinoi-zahrozy

рф поширює фейк про мобілізацію ЖКГ на Волині для створення інфекційної загрози

 • 50271 переглядiв

російська пропаганда поширює фейкову новину про масову мобілізацію працівників житлово-комунального господарства на Волині, використовуючи застарілу та маніпульовану інформацію.

рф поширює "новину" про масову мобілізацію працівників ЖКГ на Волині, який збільшує ризик інфекційних хвороб, пов’язаних зі щурами. Про це повідомляють Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, передає УНН.

Деталі

Прокремлівські джерела інформації поширюють фейк щодо масової мобілізації працівників ЖКГ на Волині, яка призвела до збільшення ризику інфекційних захворювань, пов'язаних з щурами.

Проте у своєму повідомленні російська пропаганда використовує невірні дані про місто Рівне, називаючи його Волинським (а не Рівненським) центром контролю та профілактики хвороб.

Також важливо відзначити, що фейк базується на застарілій і неактуальній інформації, датованій травнем 2023 року, тоді як прокремлівські джерела намагаються представити її як актуальну на березень 2024 року.

Щодо використаного фото у "новині", то знімок був зроблений під час сміттєвої кризи у Львові в 2017 році, а не на Волині, як намагається стверджувати російська пропаганда.

Відтак цей меседж росіян – звичайна маніпуляція, основною метою якої є просування наративу про "гуманітарну кризу" в Україні, намагання залякувати українців, а також завадити процесам мобілізації в країні.

рф поширює фейк про закриття вишів в Україні для відправки студентів на фронт08.03.24, 04:17

Популярні

Новини по темі

Атака безпілотника на російську нафтобазу спричинила пожежу

 • 39313 переглядiв

ВООЗ доставила допомогу лікарні Аль-Шифа в Газі

 • 32030 переглядiв

Рівненські сапери знешкодили 7 фугасних авіаційних бомб

 • 28184 переглядiв