rf-ne-mozhe-patruliuvaty-vsiu-akvatoriiu-navkolo-kerchenskoho-mostu-korabelnymy-sylamy-vms

рф не може патрулювати всю акваторію навколо Керченського мосту корабельними силами – ВМС

 • 20098 переглядiв

росія не здатна патрулювати всю акваторію навколо Керченського мосту корабельними силами. Окупанти змушені звужувати прохід і покладатися на авіацію для патрулювання та протидронової боротьби.

російські окупанти не можуть патрулювати всю акваторію навколо Керченського мосту корабельними силами. Тому вони вимушені звужувати цей прохід максимально, щоб полегшити роботу авіації, яка виконує патрулювання та протидронову боротьбу фактично лише з повітря. Про це заявив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

На запитання щодо ситуації коло Керченського мосту Плетенчук відповів: "Ситуація виходить з того, що вони не можуть патрулювати всю акваторію навколо цього мосту корабельними силами. Тобто безпосередньо з кораблів та катерів й вони вимушені звужувати цей прохід максимально, щоб полегшити роботу авіації, яка фактично зараз замінила корабельно-катерний склад чорноморського флоту в цьому питанні й виконує патрулювання та протидронову боротьбу фактично лише з повітря".

За його словами, в росіян одна мета – звузити, зменшити площу, де може бути проникнення 

Доповнення

Видання "Крим. Реалії" з посиланням на аналітика відділу досліджень зовнішньої та оборонної політики Американського інституту підприємництва Бреді Африк, повідомляло, що російська влада продовжує збільшувати кількість барж біля Керченського мосту для його захисту, зараз їх понад 30.

Наприкінці червня повідомлялося, що російські сили встановили другу лінію бонових загороджень біля Керченського мосту з 21 баржі й кілька місяців біля опор Керченського мосту монтують, очевидно, пірси.

За даними Центру журналістських розслідувань, росія почала будувати надводний захист Керченського мосту 7 травня та продовжує це робити сьогодні. Вона облаштовує ешелоновану систему бонових загороджень для захисту від атак.

рф вивозить корисні копалини з України Керченським мостом - британська розвідка04.07.24, 14:53

Популярні

Новини по темі

Глава МЗС Ізраїлю порівняв Ердогана з Саддамом Хусейном

 • 13480 переглядiв

На Кіровоградщині нічна атака рф минула без наслідків - ОВА

 • 20042 переглядiв