reuters-rosiiskyi-nornykel-mozhe-perenesty-svii-zavod-knr-shchoby-unyknuty-sanktsii-zakhodu

Reuters: російський "Норникель" може перенести свій завод КНР, щоби уникнути санкції Заходу

 • 16877 переглядiв

Російський "Норильський никель" веде переговори з China Copper про створення спільного підприємства в Китаї, що дозволить російській компанії перенести туди всі свої потужності, потенційно ставши першою російською компанією, яка переїжджає через західні санкції щодо російських металів.

Гірничо-металургійний гігант "Норильский никель" веде переговори з China Copper про створення спільного підприємства, яке дозволить російській компанії перенести всі свої потужності до Китаю. Про це з посиланням на власні джерела пише Reuters, передає УНН.

Деталі

У виданні зауважили, що це може стати першим випадком коли закриття російського підприємства з моменту запровадження США та Великобританією заборони на прийом на біржі російського алюмінію, міді та нікелю.

Джерела Reuters пояснили, що керівники China Copper, що належить найбільшому у світі виробнику алюмінію Chinalco, прилетіли до Москви в червні, щоб обговорити можливе створення спільного підприємства.

Наразі розглядаються такі китайські міста, як Фанченган та Ціньчжоу в Гуансі-Чжуанському автономному районі. Також одним із можливих варіантів є Ціндао в провінції Шаньдун.

Європейські виробники алюмінію підтримують ембарго на російський метал - Politico06.02.24, 13:44

Співрозмовники видання допускають, що рішення ухвалено в найближчі кілька місяців. Вони також впевнені, що китайська продукція "Норникеля", швидше за все, споживатиметься всередині КНР.

Очікується, що джерел, потужність нового підприємства складе 450 000 тонн міді на рік - приблизно 2% від глобального обсягу видобутку, який цього року, за оцінками, сягне приблизно 22 мільйонів метричних тонн.

За словами джерел, China Copper – єдина компанія, зацікавлена ​​у створенні спільного підприємства з "Норникелем". Її материнська компанія Chinalco безпосередньо підконтрольна уряду КНР та уповноважена приймати ключові рішення за участю іноземних партнерів.

У виданні пояснили, що "Норникель" звертався до інших китайських державних виробників міді, але багато з них перебувають під контролем регіональних урядів і не хочуть працювати із закордонною компанією без схвалення Пекіна.

Нагадаємо

У квітні цього року США і Велика Британія ввели нові заборони на імпорт і використання російського алюмінію, міді та нікелю, щоб обмежити доходи рф від експорту металів і її здатність фінансувати війну проти України.

Ціни на алюміній рекордно злетіли після запровадження західних санкцій на його постачання з рф - Bloomberg15.04.24, 15:03

Володимир Омельченко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Херсоні пролунали вибухи - ЗМІ

     • 20841 переглядiв