ravlykovi-fermy-bdzholyni-vibratsii-ta-khram-na-yaiechnykh-zhovtkakh-kiper-nazvav-unikalni-turystychni-lokatsii-odeshchyny

Равликові ферми, бджолині вібрації та храм на яєчних жовтках: Кіпер назвав унікальні туристичні локації Одещини

 • 21306 переглядiв

Очільник Одеської облдержадміністрації Олег Кіпер розповів, чим "багата" Одещина, передає УНН.

Деталі

Він уточнив, що Одещина багата не лише морем, а й іншими альтернативними видами туризму: гастрономічний, історичний, зелений, екологічний тощо.

Тож, Одеська ОВА разом із партнерами склала регіональний перелік рекреаційних локацій – як пам’яток архітектури різних часів, так й численних зон для сімейного відпочинку та оздоровлення.

Мова, серед іншого, про базу відпочинку "Садиба на Кодимі", розташовану в селі Арчепитівка. Вона розташована в екологічно чистому місці, навпроти унікального яблучного саду, на березі річки Кодима.

"Там можна провести не те що уїк-енд, а й дуже тривалу відпустку. Двоповерхові будиночки із дерев'яного зрубу з усіма зручностями, ресторан, дитячий майданчик, спа-комплекс, плаваючі бесідки, катамарани, басейни. Поряд територія равликової ферми, де можна спостерігати за процесом вирощування равликів, а також проводити дегустації. Із розваг також пропонується рибалка на річці, та різні екскурсії. У закладі "Садиба на Кодимі" пропонують найсмачніші варіанти страв, виготовлених з місцевих продуктів. У "Садибі на Кодимі" вас приємно здивує живописний вид на довкілля та навколишній ландшафт", - йдеться у повідомленні.

Крім того, на Одещині у селі Нова Валярка розташовані апітерапевтичні будиночки. Як відомо, бджолині вібрації позитивно впливають на всі процеси в організмі, а саме на дихальну систему, опорно-руховий апарат, нервову і психічну системи. Апітерапія корисна діабетикам та не має протипоказань. Навіть алергіки можуть скористатись послугою сну на вулику, так як немає прямого контакту ні з медом, ні з бджолами, ні з продуктами їх життєдіяльності.

А ще, на Одещині у селі Покровка розташований Храм Святого Іоана Богослова. Храм розташований на високому пагорбі лівого берега річки Тілігул. Має 11 куполів та 4 великі дзвони, неповторною архітектурою, стародавніми іконами. Місцеві історики розповідають, що цей храм – точна копія храму міста Відень в Австрії. За легендою, під церквою прокладено підземні ходи, що ведуть до річки Тілігул та до колишнього маєтку (тепер школа). Стіни храму укріплені раствором на яєчних білках. Після завершення всіх будівельних робіт на початку XX століття, величний сільський храм був урочисто освячений на честь святого Іоанна Богослова.

З повним списком можна ознайомитися тут: https://tinyurl.com/mr399xxf

Лілія Подоляк

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    росія запустила виробництво танкових боєприпасів в Індії

     • 20937 переглядiв