ukenru
rakhunkova-palata-virishila-provesti-audit-efektivnosti-upravlinnya-gts

Рахункова палата вирішила провести аудит ефективності управління ГТС

 • 6094 переглядiв

КИЇВ. 1 липня. УНН. Рахункова палата перевірить ефективність управління об'єктами державної власності у нафтогазовому комплексі, що мають фінансові наслідки для держбюджету. Про це повідомив голова Рахункової палати Валерій Пацкан за результатами позачергового засідання інституції, передає УНН з посиланням на прес-службу органу.

"Ми детально розглянули звернення. Зважаючи на те, що Рахункова палата має досить обмежені повноваження, ми можемо розглянути це питання в комплексі, включаючи питання, що стосується ГТС. Саме тому Рахункова палата вирішила провести аудит, що стосується управління об'єктами державної власності у нафтогазовому комплексі", – сказав Пацкан.

Водночас, за його словами, через обмежені повноваження орган не може повноцінно перевіряти деякі об'єкти. Крім того, як зазначив Пацкан, аудитори стикаються з недопуском на об'єкти перевірок, попри відповідальність за це, яка існує.

"Тому Рахункова палата розраховує на внесення змін до законодавства, що дозволить нам більш ефективно здійснювати заходи зовнішнього фінансового контролю", – додав голова органу.

Звіт про результати аудиту планується заслухати у жовтні цього року.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Рахункова палата вивчить можливість проведення аудиту ефективності управління газотранспортною системою України. 

Українські Національні Новини

Політика