raketnym-udarom-po-okhmatdytu-putin-pidstavyv-orbana-kuleba

Ракетним ударом по “Охматдиту” путін підставив Орбана - Кулеба

 • 60563 переглядiв

Російський диктатор володимир путін підставив прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, завдавши удару по дитячій лікарні в Україні під час мирної місії Орбана з метою припинення війни, поставивши Орбана у скрутне становище і підірвавши його наратив про готовність путіна до врегулювання.

Російський диктатор владімір путін, завдавши удар по "Охматдиту", підставив прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, який відвідував москву із мирними ініціативами щодо завершення війни в Україні. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону, передає УНН.

Давайте відверто: путін підставив Орбана цим ракетним ударом. Тому що поки Орбан прилетів в Київ, одразу скажу, що це не було погоджено Україно, потім полетів до Москви і Китаю, і називає це місіями №1, №2, №3, говорить про припинення вогню, а путін завдає удару по дитячій лікарні, по українських заводах, по українським містах. Масовано вбиває десятки людей. Він ставить у скрутне становище Орбана, тому що на такому тлі просувати далі наратив про те, що путін готовий до якогось врегулювання стає надзвичайно складно 

- сказав Кулеба.

Він додав, що Україна має чітку позицію, яку донесли до Орбана в Києві.

"Перше - жодних домовленостей про Україну без України. Друге - є безальтернативна основа для припинення війни - Формула миру, ініційована Україною, яка базується на на принципах статуту ООН і повазі територіальної цілісності України. Про все інше ми готові розмовляти, але ці два принципи є абсолютно недоторканими", - додав Кулеба.

Нагадаємо

Раніше Дмитро Кулеба заявляв, що вчорашній ракетний удар по Україні пов’язаний з безпековою угодою, яку підписав Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск, а також із проведенням саміту НАТО у Вашингтоні.

Павло Башинський

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Японія передала Україні ще 2 машини для розмінування

     • 60172 переглядiв