raketna-ataka-rf-na-kyiv-prokuratura-pokazala-naslidky

Ракетна атака рф на Київ: прокуратура показала наслідки

 • 35524 переглядiв

Внаслідок ракетного обстрілу Києва російськими військами постраждало понад 50 осіб, у тому числі дитина

Російські війська у ніч на 13 грудня здійснили ракетну атаку на об'єкти цивільної інфраструктури Києва, серед понад 50 постраждалих є 5-річна дитина, відкрито кримінальне провадження, повідомили у середу у Київській міській прокуратурі, пише УНН.

За даними слідства, 13 грудня 2023 року збройні сили рф... здійснили ракетний обстріл об'єктів цивільної інфраструктури міста Києва, імовірно, з балістичного озброєння

- повідомили у прокуратурі.

Деталі

Зафіксовано падіння уламків ракет у 4 районах столиці.

За попередніми даними, які наводить прокуратура, "понад 50 місцевих жителів постраждало, серед них 5-річна дитина". У більшості постраждалих - тілесні ушкодження у вигляді різаних ран. Усім надається медична допомога. 

За даними Офісу Генпрокурора, 13 грудня внаслідок ракетної атаки на Київ травмовано трьох підлітків 13, 16 та 17 років.

У Дніпровському районі, за даними прокуратури, вибуховою хвилею та уламками ракет пошкоджено дитячий садок, спортивний комплекс та два багатоповерхових житлових будинки. Відбулося загоряння декількох квартир, у будинках вибито вікна, пошкоджено автомобілі. У Дарницькому районі відбулося загоряння приватних будинків та стоянки автомобілів. В одному з районів пошкоджено водопровід.

Розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Нагадаємо

Сили оборони у ніч на 13 грудня знищили у небі над Україною усі 10 ракет, запущені російськими військами по балістичній траєкторії по Києву. 

Під час нічної ракетної атаки російських військ на Київ зафіксовано близько десятка випадків падіння уламків у чотирьох районах, 53 людей постраждали.

Юлія Шрамко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Ракетна атака рф на Київ: прокуратура показала наслідки

     • 35524 переглядiв

    росіяни двічі за ніч обстріляли Сумщину

     • 30023 переглядiв