ukenru
raketi-ta-korabli-britaniya-chekaye-scho-kontrakti-schodo-kreditu-ukrayini-budut-ukladeni-do-2025-roku

Ракети та кораблі: Британія чекає, що контракти щодо кредиту Україні будуть укладені до 2025 року

 • 14910 переглядiв

КИЇВ. 23 листопада. УНН. Україна має до кінця 2024 року укласти з британськими компаніями всі контракти, необхідні для реалізації двостороннього проекту зі зміцнення військового потенціалу ВМС України. Про це йдеться у тексті рамкової угоди про надання українській стороні британських кредитів на ці цілі у розмірі 1,7 млрд фунтів (близько 2,3 млрд доларів за поточним курсом). Документ і меморандум до нього були опубліковані в понеділок британським урядом, передає УНН.

Цитата

"Кредити повинні бути використані для фінансування контрактів, що укладаються з британськими постачальниками, які передбачають придбання британських товарів і послуг, на які має припадати не менше 50% від суми відповідних контрактів. <...> кожен із контрактів має бути розподілений не пізніше 31 грудня 2024 року", - йдеться у тексті рамкової угоди, на основі якої сторони мають укласти повноцінну кредитну угоду.

Додамо

Британське експортно-кредитне агентство (UKEF) планує надати українській стороні кредити на суму до 750 млн фунтів, ще до 950 млн фунтів може бути отримано за рахунок банківських позик.

Нагадаємо

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що очікує реалізації безпекових проєктів з Британією щодо розвитку флоту.

Нагадаємо

12 листопада у Лондоні посол України у Великій Британії Вадим Пристайко підписав українсько-британську рамкову угоду, яка передбачає виділення коштів на будівництво восьми ракетних катерів, придбання у Сполученого Королівства двох тральщиків і створення в Україні двох військово-морських баз. Україна має отримати від Великої Британії кредит у 1,7 млрд фунтів.

Українські Національні Новини

Новини Світу