radnyk-orbana-zaiavyv-shcho-yes-potrebuvatyme-shche-70-odnostainykh-rishen-dlia-vstupu-ukrainy-do-yevrosoiuzu

Радник Орбана заявив, що ЄС потребуватиме ще 70 одностайних рішень для вступу України до Євросоюзу

 • 30876 переглядiв

Політичний радник угорського прем'єра Балаш Орбан попередив, що рішення про початок переговорів щодо вступу України до ЄС лише початок. Протягом наступних років Києву знадобиться отримати близько 70 одностайних рішень ЄС.

Рішення Європейської ради про початок переговорів щодо вступу України до ЄС, це лише початок. У майбутньому Європі доведеться прийняти для цього кілька десятків одностайних рішень. Про це заявив політичний радник угорського прем’єра Балаж Орбан, передає УНН

Деталі 

За його словами, попри рішення Європейської ради Угорщина досі вважає Україну не готовою переговорів з ЄС. Проте оскільки решта членів ЄС з цим незгодні, то представник Угорщини Віктор Орбан вирішив покинути залу засідань. 

Радник прем'єра пояснив, що таким чином Угорщина намагається уникнути співпраці щодо "неправильного рішення". Водночас він наголосив, що у майбутньому на Україну очікують довгі дискусії серед країн-членів Європейського Союзу. 

Угода Європейської Ради є принциповим рішенням. Згодом держави-члени також повинні одностайно погодити конкретні рамки переговорів. Крім того, для схвалення вступу України до ЄС протягом наступних років необхідно буде прийняти мінімум 70 одностайних рішень

- наголосив радник угорського прем’єра Балаж Орбан.

Доповнення

Нагадаємо, Європейська рада ухвалила рішення про початок переговорів щодо вступу України та Молдови до Європейського Союзу.

Згодом стало відомо, що угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан не голосував за це рішення. Ба більше також Тhe Guardian повідомляли, що Віктор Орбан покинув залу, поки лідери прийняли рішення розпочати переговори про вступ з Україною.

Нагадаємо

Президент Ради ЄС Шарль Мішель оголосив про початок переговорів про вступ України до ЄС, засвідчивши тим самим свою рішучу підтримку, а звіт про прогрес має бути представлений у березні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перемога, яка мотивує та надихає: Зеленський відреагував на рішення Євроради про початок переговорів про вступ України

Володимир Омельченко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У Переяславі вітер повалив головну новорічну ялинку

     • 23123 переглядiв