ukenru
radi-rekomenduyut-priynyati-postanovu-pro-100-tis-grn-premiyi-dlya-naykraschikh-uchasnikiv-zno

Раді рекомендують ухвалити постанову про 100 тис. грн премії для найкращих учасників ЗНО

 • 13335 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. Комітет з питань освіти, науки та інновацій рекомендує Верховній Раді прийняти за основу та в цілому проект постанови щодо надання по 100 тис. грн премії від ВР для учасників ЗНО, які отримали найкращі результати. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу Ради.

Цитата:

"Комітет з питань освіти, науки та інновацій рекомендує Верховній Раді прийняти за основу та в цілому проект Постанови про премію Верховної Ради для найкращих учасників зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання", - йдеться у повідомленні.

Деталі:

Повідомляється, що документ передбачає, що 30 найуспішніших випускників, які за сумою балів з чотирьох предметів набрали 790 балів і більше, у тому числі один предмет склали на 200 балів, отримають премію 100 тис. гривень.

"Коли ми аналізували результати ЗНО та хто входить до 30 кращих учасників - в основному це діти з регіонів, тому премії будуть додатковою фінансовою підтримкою для талановитих випускників. Але є дві умови: перша - бути випускником закладу середньої освіти поточного року, друга - вони мають підписати договір з закладом вищої освіти України", - зазначив голова Комітету Сергій Бабак.

Що передувало:

У парламенті зареєстрували проект постанови щодо надання по 100 тис. грн премії від Верховної Ради для учасників ЗНО, які отримали найкращі результати.

Так, перший заступник голови ВРУ Руслан Стефанчук із нардепами пропонують надавати стипендії дітям, які склали ЗНО на високі бали.

Українські Національні Новини

Політика