rada-zmenshila-rentnu-platu-za-vidobutok-burshtinu

Рада зменшила рентну плату за видобуток бурштину

 • 16329 переглядiв

КИЇВ. 4 лютого. УНН. Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроект про внесення змін до статті 252 Податкового кодексу України щодо упорядкування розміру ставки рентної плати за користування надрами для видобування бурштину, внесений Кабінетом міністрів України. Відповідне рішення підтримали 290 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Проект Закону №2241 передбачає внесення зміни до статті 252 Податкового кодексу України щодо упорядкування розміру ставки рентної плати за користування надрами для видобування бурштину.

"Надійшло 10 поправок, враховано у повному обсязі 5, враховано по суті 1, та 4 пропозиції відхилено. Так комітет на своєму засіданні прийняв рішення врахувати подані нардепами пропозиції щодо зменшення розміру рентної плати за видобування бурштину до 10% та тимчасово встановити ставку рентної плати за користування надрами для видобування бурштину до 31 грудня 2020 року включно у розмірі 5%, до 31 грудня 2021 року включно у розмірі 8%, таким чином ставка 10% буде діяти лише з 1 січня 2022 року", - зазначив під час обговорення законопроекту заступник комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Олександр Ковальчук.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питання видобутку бурштину".

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Рада зменшила рентну плату за видобуток бурштину

     • 16329 переглядiв

    Стало відомо про перші результати роботи сервісу "єМалятко"

     • 16025 переглядiв