rada-z-pytan-pidtrymky-pidpryiemnytstva-rozghliane-initsiatyvu-uriadu-shchodo-pidvyshchennia-podatkiv-yermak

Рада з питань підтримки підприємництва розгляне ініціативу уряду щодо підвищення податків - Єрмак

 • 36823 переглядiв

Рада з питань підтримки підприємництва обговорить урядовий законопроєкт щодо підвищення податків. Уряд пропонує збільшити військовий збір до 5%, а за деякими операціями до 30%.

Рада з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану у середу на засіданні розгляне урядовий законопроєкт щодо підвищення податків. Про це повідомив голова Офісу Президента Андрій Єрмак, пише УНН.

"Завтра проводимо чергове засідання створеної Президентом Володимиром Зеленським Ради з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану. Будемо обговорювати законопроект №11416 про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану. Буде чесний і прямий діалог між бізнесом та представниками влади", - повідомив Єрмак.

Крок назад у доступності звʼязку: Що кажуть мобільні оператори про підвищення податків30.07.24, 09:39

За словами Єрмака, у засіданні також візьмуть участь прем‘єр-міністр Денис Шмигаль, перший віцепрем'єр-міністр економіки України Юлія Свириденко, міністр фінансів Сергій Марченко, а також голова Комітету Верховної ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

"Сподіваюся, що завтра ми будемо мати відкритий та конструктивний діалог на цій платформі. Бізнес важливий", - додав Єрмак

Нагадаємо

Уряд вніс на розгляд Верховної Ради законопроєкти про підвищення податків та зміни до держбюджету на 2024 рік. Кабмін пропонує парламенту підвищити ставку військового збору до 5%, а за деякими операціями до 30%. Голова Комітету Верховної ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев підтримав таку урядову ініціативу, зазначивши, що інших варіантів, ніж погодитись на пропозицію Кабміну підвищити окремі податки (військовий збір, акцизи, зокрема, на паливо і тютюн), збільшити відповідну податкову базу, а також розмістити більше ОВДП, що також може передбачати емісію НБУ, не бачить.

"Так це погане рішення, яке стримуватиме економічне відновлення, зростання доходів громадян і потенційно нестиме ризики для макро-фінансової стабільності. Утім іншого шляху, ніж закрити розрив у військових зараз не має, бо вже за декілька місяців ми зіткнемось із значним дефіцитом коштів на поточне утримання війська, що почне різко поглиблюватись під кінець року", - написав  Гетманцев.

Голова податкового комітету Ради неодноразово озвучував ідею підвищення податків в Україні. На думку економічного експерта Юрія Гаврилечка, ліквідація податкової та митниці і переведення економіки на воєнні рейки може бути альтернативою  ідеї Гетманцева про підвищення податків задля закриття бюджетної діри.

Додамо

Законопроєкт, який передбачає підвищення податків розкритикував раніше заступник голови податкового комітету парламенту Ярослав Железняк. За його словами, не зрозуміло, чому пропонуються такі зміни оподаткування та на яких розрахунках вони ґрунтуються.

Популярні

Новини по темі