rada-ukraina-nato-obhovoryt-shliakh-ukrainy-do-chlenstva-ta-neobkhidni-dlia-tsoho-reformy-stoltenberh

Рада Україна-НАТО обговорить шлях України до членства та необхідні для цього реформи - Столтенберг

 • 25173 переглядiв

Рада Україна-НАТО на міністерському рівні сьогодні зосередить увагу на тому, як підтримати шлях України до членства в НАТО, у тому числі на необхідних для цього реформах, а також на ситуації а полі бою і подальшій підтримці. Про це під час пресконференції з головою МЗС України Дмитром Кулебою у середу повідомив Генсек НАТО Єнс Столтенберг, пише УНН

У нас відбудеться історична зустріч, перше засідання Ради Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ. Ця зустріч демонструє, що Україна наближається до НАТО. На зустрічі ми обговоримо, як ми можемо підтримати ваш шлях до членства в НАТО 

- сказав Столтенберг.

Генсек НАТО наголосив, що "всі члени Альянсу погоджуються, що Україна стане членом Альянсу".

І зараз нам потрібно обговорити шлях вперед, реформи та те, як НАТО може підтримати вас у здійсненні цих реформ

- зазначив Столтенберг.

"Потім ми також будемо розглядати нагальні потреби, ситуацію на полі бою", - зазначив Генсек.

При цьому він ще раз висловив "глибоке захоплення українськими збройними силами, політичним керівництвом, народом України, тією мужністю, яку ви продемонстрували після повномасштабного вторгнення". "І те, що ви змогли відкинути російські війська з півночі, сходу та півдня. А також завдали великих втрат російським загарбникам. Це великі перемоги для України, і це результат вашої твердої рішучості захистити свою країну та територіальну цілісність", - вказав очільник Альянсу.

Водночас Столтенберг наголосив, що "ми не повинні недооцінювати росію". "Ми бачимо інтенсивні бої і маємо бути готовими до нових авіаційних і ракетних ударів. Тому важливо, щоб наша солідарність з Україною демонструвалася не лише на словах, а й на ділі", - підкреслив Генсек НАТО.

Він привітав крайні оголошення про подальшу підтримку України з боку союзників, вказавши, що "це конкретні дії, тому їх потрібно більше". "І нам потрібна стійка і посилена підтримка України", - вказав Столтенберг.

"Тому що в інтересах України, але також і в наших власних безпекових інтересах, щоб Україна брала гору, щоб ви змогли відкинути російські війська і переважали як суверенна, незалежна держава в Європі", - зауважив він.

"Тож ще раз, Дмитре, дуже приємно з вами зустрітися, бачити вас тут. І мати можливість сісти і обговорити, як ми можемо виступити разом у боротьбі з агресією росії проти України", - підсумував Генсек НАТО.

Нагадаємо

Генсек НАТО Єнс Столтенберг упевнений, що США продовжать підтримку України. 

Юлія Шрамко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Знімав роботу ППО в Одесі: СБУ затримала тіктокера

     • 24822 переглядiв