ukenru
rada-ukhvalila-za-osnovu-zakonoproekt-schodo-povernennya-aktiviv-z-za-kordonu

Рада ухвалила за основу законопроект щодо повернення активів з-за кордону

 • 21826 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Верховна Рада України ухвалила за основу законопроект №3304 щодо вдосконалення правового врегулювання відносин, що виникають у зв’язку із представництвом та захистом прав та інтересів України за кордоном у спорах щодо активів. Відповідне рішення підтримали 258 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Так, законопроект про внесення змін до ЗУ "Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів" спрямований на вдосконалення правового врегулювання відносин, що виникають у зв’язку із представництвом та захистом прав та інтересів України у закордонних юрисдикційних органах у спорах та справах щодо активів.

Законопроект спрямований на вдосконалення правового рулювання відносин, що виникають у зв’язку із представництвом та захистом прав та інтересів України у закордонних юрисдикційних органах у спорах та справах щодо майна (активів), яке прямо або опосередковано походить з юрисдикції України, має ознаки протиправного походження і на яке за законодавством України може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, підготовкою до такого представництва та захисту.

Відтак, передбачається, що АРМА забезпечуватиме представництво і захист прав та інтересів України у закордонних юрисдикційних органах у спорах і справах щодо активів, які прямо або опосередковано походять з територіальної юрисдикції України.

"Цей законопроект направлений на норми, пов’язані з поверненням активів з-за кордону. Зараз він розглядає можливість повертати активи у рамках цивільного процесу. Поруч із тим, як іде кримінальний процес або обвинувачення когось у певних корупційних діях, паралельно, щоб можна було подати цивільний позов, і у цивільному процесі повертати активи. А друге - це можливість залучення інвестиційних судових фондів для того, щоб вони могли допомогати захищати інтереси України у судах", - зазначала раніше одна з ініціаторів законопроекту, нардеп Галина Янченко.

Нагадаємо, антикорупційний комітет рекомендував Верховній Раді України ухвалити за основу законопроект про внесення змін до Закону України "Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів", реєстраційний номер №3304, який направлений на норми, пов’язані з поверненням активів з-за кордону.

Українські Національні Новини

Політика