ukenru
rada-skasuvala-diyu-zakonu-pro-stroyoviy-statut-zsu

Рада скасувала дію закону про стройовий статут ЗСУ

 • 67588 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Верховна Рада України ухвалила за основу та в цілому законопроект про визнання таким, що втратив чинність, Закону України "Про Стройовий статут Збройних Сил України". Відповідне рішення підтримали 278 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Проект Закону №2466 про визнання таким, що втратив чинність, Закону України "Про Стройовий статут Збройних Сил України" має на меті впровадження стандартів НАТО в усіх сферах військової діяльності з метою досягнення критеріїв, необхідних для набуття членства в Організації Північноатлантичного договору.

Законопроектом передбачається приведення нормативно-правових актів України у відповідність до євроатлантичних норм та критеріїв членства в НАТО шляхом внесення змін до законодавства з питань, що регулюються Стройовим статутом Збройних Сил України.

Окрім того, законопроектом передбачається надати повноваження Міноборони визначати стройові прийоми і рухи військовослужбовців без зброї та із зброєю, строї підрозділів та військових частин у пішому порядку і на машинах, а також порядок виконання військового вітання, проведення стройового огляду та обов'язки військовослужбовців перед шикуванням і в строю та вимоги до їх стройового навчання.

Нагадаємо, парламентарі ухвалили за основу законопроект №2247 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо військових звань військовослужбовців.

Українські Національні Новини

Суспільство