ukenru
rada-ratifikuvala-nizku-mizhnarodnikh-dokumentiv

Рада ратифікувала низку міжнародних документів

 • 12748 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Верховна Рада України у вівторок ратифікувала низку міжнародних документів, а також підтримала приєднання України до Міжамериканської конвенції про підтвердження та інформацію стосовно іноземного законодавства, передає кореспондент УНН.

Деталі

Так, на сьогоднішньому засіданні Рада ухвалила в цілому:

- Проект Закону про ратифікацію Поправки до статті 24 Статуту Організації Чорноморського Економічного Співробітництва (підтримали 323 нардепи); Проектом Закону передбачається надання Верховною Радою України згоди на обов'язковість для України Поправки до статті 24 Статуту ОЧЕС шляхом ратифікації зазначеної Поправки. Відповідно до згаданої статті, органом, пов'язаним з ЧЕС, запропоновано визначити Міжнародний центр чорноморських досліджень. Передбачається, що МЦЧД є міжнародною організацією, яка виступає в якості аналітичного центру Організації ЧЕС, та знаходиться під керівництвом Ради директорів, членами якої є громадянами держав-членів ОЧЕС.

- Проект Закону про приєднання України до Міжамериканської конвенції про підтвердження та інформацію стосовно іноземного законодавства (підтримало 298 нардепів); документ передбачає приєднання України до Конвенції із заявою, у якій центральним органом для цілей Конвенції пропонується визначити Міністерство юстиції України.

- Проект Закону про ратифікацію Листа про зміни (підтримало 309 нардепів); прийняття проекту закону необхідне з метою ратифікації Листа про зміни, що дозволить врегулювати питання незастосування до коштів позик Європейського інвестиційного банку, залучених в Україну в рамках реалізації проектів економічного і соціального розвитку України, що підтримуються міжнародними фінансовими організаціями, норм Закону України "Про валюту і валютні операції" від 21.06.2018 № 2473-VIII в частині використання іноземної валюти для проведення розрахунків на території України.

Що було раніше

Як повідомляв УНН, у грудні Рада ратифікувала протокол між урядом України і урядом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії про внесення змін до угоди між урядом України і урядом Сполученого Королівства Великобританії та Північної Ірландії про міжнародні автотранспортні перевезення.

Українські Національні Новини

Політика