ukenru
rada-planuye-provesti-urochiste-zasidannya-v-lipni

Стефанчук пропонує провести урочисте засідання Ради в липні

 • 14606 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук запропонував провести урочисте засідання парламенту 16 липня, у день прийняття декларації про державний суверенітет, та покликати нардепів, які брали в цьому участь. Про це він повідомив під час засідання погоджувальної ради, передає кореспондент УНН.

"16 липня 1990 року в залах цієї будівлі було прийнято декларацію про державний суверенітет, і цього року ми будемо святкувати 30 років з цього моменту. Прошу провести урочисте засідання ВРУ, що присвячена цій події, запросити тих нардепів, які залишились в живих та брали участь у прийнятті цього надзвичайно важливого документу", - сказав Стефанчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ВР почали роботу над законопроектом про опозицію - Стефанчук.

Нагадаємо, 16 липня 1990 року Верховна Рада Української РСР голосами 355 депутатів, виконуючи волю українського народу до побудови вільної незалежної держави, схвалила доленосний документ – Декларацію про державний суверенітет України.

Вона складається з 10 розділів. У розділі про економічну самостійність проголошувалося, що "земля, її надра, повітряний простір, водні й інші природні ресурси є власністю українського народу, тобто громадян усіх національностей України".

Як повідомлялося раніше в УНН, законопроект про всеукраїнський референдум: у ВР очікують висновків від міжнародних організацій.

Українські Національні Новини

Політика