rada-ne-zasidatyme-tsoho-tyzhnia-nastupne-zasidannia-mozhe-rozpochatys-z-rozghliadu-zaborony-upts-mp

Рада не засідатиме цього тижня: наступне засідання може розпочатись з розгляду заборони УПЦ МП

 • 25440 переглядiв

Верховна Рада не працюватиме цього тижня через вимогу депутатів розглянути законопроєкт про заборону УПЦ МП. Наступне засідання, ймовірно в серпні, розпочнеться з цього питання.

На Погоджувальній раді ухвалили рішення, що Верховна Рада не буде працювати на цьому тижні. Більшість депутатів заявили, що поки не буде розглянути законопроєкт про заборону УПЦ МП, то інші проєкти закону розглядати не будуть. Наступне засідання Ради, яке відбудеться вже у серпні, розпочнуть з розгляду законопроєкту про заборону УПЦ МП. Про це пише УНН з посиланням на народного депутата Олексія Гончаренка.

Деталі

Погоджувальна рада прийняла рішення, що Верховна Рада не буде працювати на цьому тижні. Переважна більшість депутатів заявила, що поки не розглянемо законопроєкт про заборону московської церкви, інші законопроєкти ми розглядати не будемо

- повідомив Гончаренко.

Голова комітету гуманітарної політики, член фракції "Слуга народу" Микита Потураєв розповів, що керівництво фракції не підтримує винесення законопроєкту про заборону УПЦ МП на голосування.

Гончаренко також додав, що наступне засідання Ради розпочнеться з розгляду цього законопроєкту.

По датам поки інформації немає, але це буде не в липні. "Слуги народу" хочуть ще раз подивитись цей законопроєкт, в них є пропозиція щодо двох правок. Комітет їх розгляне, а потім винесе законопроєкт на голосування. І наступне засідання почнеться саме з цього законопроєкту

- зазначив нардеп.

Раніше Верховної Ради Руслан Стефанчук оголосив 30-ти хвилинну перерву в засіданні парламенту. Нардепи вимагають поставити на голосування законопроєкт, що передбачає заборону релігійних організацій, які пов'язані з країною-агресором та почали блокувати трибуну ВР.

Популярні

Новини по темі