pyshnyi-pro-vvedennia-limitiv-dlia-perekaziv-z-karty-na-kartu-tryvaie-obhovorennia-tsoho-pytannia-z-volonteramy

Пишний про введення лімітів для переказів з карти на карту: триває обговорення цього питання з волонтерами

 • 14413 переглядiв

Нацбанк наразі проводить обговорення щодо можливості запровадження обмеження на переказ коштів з карти на карту. НБУ стійкий в намірі знайти рішення щодо цього. Про це сказав голова НБУ Андрій Пишний під час щорічної доповіді фінансовому комітету ВР, передає кореспондент УНН.

Зараз у нас триває фаза обговорення цього питання з волонтерами. Ми хочемо, щоб політика, яку НБУ реалізовує в цьому непростому з точки зору суспільного сприйняття питанні, була максимально зрозумілою та сприймалася тими, хто сьогодні відчуває певну тривогу щодо цього рішення

- сказав Пишний.

Він зазначив, що представники Нацбанку "зараз на другій інтеграції обговорення з волонтерськими середовищами, збираємо їхні позиції, аналізуємо".

І будемо виходити я сподіваюся на наступному тижні на чергову зустріч та відкрите обговорення з ними. Але ми стійкі у своєму намірі знайти рішення цієї непростої, але небезпечної проблеми

 - зазначив Пишний.

Доповнення

У лютому 2024 року  перший заступник Голови Нацбанку Катерина Рожкова повідомляла, що Нацбанк опрацьовує питання щодо обмеження карткових переказів й запровадження граничних лімітів переказу готівки через термінали самообслуговування через проблему тіньових платежів.

Згодом в травні заступник голови НБУ Дмитро Олійник повідомляв, що  Національний банк України готує проєкт рішення щодо обмеження карткових переказів і запровадження граничних лімітів переказу грошей з карти на карту між фізичними особами (так звані операції P2P, person-to-person).

Пишний заявляв, що нове рішення Національного банку України, щодо обмеження карткових переказів та ліміту у 100 000 гривень, жодним чином не торкнеться волонтерів. Якщо ж виникнуть певні проблеми, то регулятор обговорюватиме з волонтерами усі аспекти та внесе правки.

Популярні

Новини по темі