prypynennia-pidtrymky-microsoft-windows-10-mozhe-vidpravyty-240-mln-pk-v-utyl-reuters

Припинення підтримки Microsoft Windows 10 може відправити 240 млн ПК в утиль - Reuters

 • 24244 переглядiв

План Microsoft щодо припинення підтримки операційної системи Windows 10 може призвести до утилізації близько 240 мільйонів персональних комп'ютерів (ПК), що потенційно призведе до збільшення кількості відходів на звалищі, з посиланням на Canalys Research повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

Відходи електроніки від цих комп'ютерів можуть важити приблизно 480 мільйонів кілограмів, що еквівалентно 320 тис. автомобілів.

Хоча багато ПК можуть залишатися працездатними протягом багатьох років після припинення підтримки ОС, Canalys попередив, що попит на пристрої без оновлень безпеки може бути низьким.

Microsoft оголосила про план надавати оновлення безпеки для пристроїв з Windows 10 до жовтня 2028 року за нерозкритою річною ціною.

Якщо структура цін на розширену підтримку Windows 10 відображатиме минулі тенденції, перехід на нові ПК може виявитися більш рентабельним, збільшуючи кількість старих ПК, що відправляються на утиль, вважають у Canalys.

Microsoft більше не продовжуватиме ліцензії на своє ПЗ російським компаніям10.08.23, 16:29 • [views_463980]

Microsoft має намір припинити підтримку Windows 10 до жовтня 2025 року. Наступне покоління ОС, яке, як очікується, принесе на ПК передові технології штучного інтелекту, потенційно може стимулювати млявий ринок ПК.

Microsoft не відразу відповіла на запит про коментарі щодо впливу утилізації пристроїв, несумісних з Windows 11, на навколишнє середовище.

Жорсткі диски, що використовуються в персональних комп'ютерах і серверах зберігання даних, переробляються для збору матеріалів для використання у двигунах електромобілів і навіть у виробництві відновлюваної енергії.

"Перетворення комп'ютерів, що відслужили свій ресурс, на магніти, що живлять стійкі технології, такі як електромобілі і вітряні турбіни, допоможе задовольнити зростаючий глобальний попит на електроенергію", - сказав комерційний директор Noveon Magnetics Пітер Афіуні.

Фірма з переробки акумуляторів Redwood Materials заявила, що акумулятори можна переробляти практично безкінечно для відновлення таких металів, як літій, кобальт, нікель та мідь.

Юлія Шрамко

Технології

Популярні

Новини по темі

У Газі загинуло вже понад 20 тисяч палестинців - WP

 • 23948 переглядiв