ukenru
protyagom-trokh-misyatsiv-stane-yasno-yak-bude-rozvivatisya-koronavirus-u-sviti-golubovska

Протягом трьох місяців стане ясно, як буде розвиватися коронавірус у світі - Голубовська

 • 17834 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. Протягом трьох місяців стане ясно за яким сценарієм розвиватиметься коронавірус в світі, перейде в сезонне захворювання або смертність буде наростати. Про це сказала заслужений лікар України, головний інфекціоніст України Ольга Голубовська в ефірі програми "Хард з Влащенко", передає УНН.

Цитата

"... найбільш ймовірний сценарій, що через рік коронавірус стане сезонним захворюванням і сконцентрується на групах ризику. Я думаю, як будуть розвиватися події ми дізнаємося протягом найближчих трьох місяців", - додала Голубовська.

Деталі

За її словами, найгіршим сценарієм є те, що смертність буде постійно рухатися по висхідній.

"Якщо цей вірус почне передаватися від людини до тварини, як з норками сталося, і навпаки, це вже буде зовсім інша історія. І ми вже не зможемо з ним фактично впоратися", - резюмувала Голубовська.

Доповнення

Голубовська раніше повідомляла, що в багатьох областях і в Києві закриваються відділення для хворих COVID-19 через те, що вони заповнені на третину.

При тому, що 12 грудня в Міністерстві охорони здоров'я оновили стандарт тестування на COVID-19 - ПЛР-тест роблять всім, хто має ознаки респіраторних захворювань.

Також інфекціоніст розповіла, чи може температура 37,2 бути симптомом COVID-19.

Відзначимо, що в Україні зафіксовано вже 1,194 млн випадків коронавірусної хвороби COVID-19, добовий приріст, за 24 січня - найменший з початку року - 2,5 тисячі. При цьому вже третій тиждень поспіль за добу людей одужує більше, ніж захворіло.

Українські Національні Новини

Суспільство