protyagom-minulogo-tizhnya-zafiksovano-blizko-500-obstriliv-naselenikh-punktiv-u-16-oblastyakh-dsns

Протягом минулого тижня зафіксовано близько 500 обстрілів населених пунктів у 16 областях - ДСНС

 • 297218 переглядiв

КИЇВ. 1 серпня. УНН. Протягом минулого тижня Державна служба України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) зафіксувала близько 500 обстрілів населених пунктів у 16 областях. Найскладніші ситуації виникли у Донецькій, Дніпропетровській та Сумській областях, повідомив під час брифінгу речник ДСНС України Олександр Хорунжий, передає УНН.

Цитата

"Щодо ліквідації наслідків ведення бойових дій. Органи управління та підрозділи ДСНС продовжують виконувати завдання з ліквідації наслідків обстрілів населених пунктів та надання допомоги постраждалому населенню. Протягом минулого тижня силами служби здійснено 1300 виїздів, в ході яких ліквідовано понад 90 пожеж, спричинених обстрілами", - поінформував він.

Речник додав: "За наявною інформацією ДСНС, зафіксовано приблизно 500 обстрілів населених пунктів у 16 областях. Найскладніші ситуації протягом тижня виникали у Донецькій, Дніпропетровській, Сумській областях. Сьогодні вже Харківщина".

Деталі

Хорунжий нагадав, що унаслідок атаки рф по Костянтинівці Донецької області 24 липня пошкоджено об'єкт, загинуло дві особи, з них одна дитина. Ще 28 осіб постраждало, з них чотири дитини. У Дніпрі, 28 липня увечері, унаслідок ракетного удару виникла пожежа у восьмиповерховій будівлі та пошкоджено з 9 по 12 поверхи недобудований житловий будинок. Постраждало дев'ять осіб, з них дві дитини. 

"Дуже страждає Сумщина: як від артилерійських обстрілів, так і від ракетних ударів, а також ударів "шахедами". 29 липня увечері у місті Суми ворожим обстрілом пошкоджено будівлю навчального корпусу професійного училища та дві будівлі гуртожитку з послідуючим загоранням. Через атаку загинуло дві особи, постраждало - 20", - зазначив речник.

Крім цього, він зазначив, що унаслідок ракетного удару по Кривому Рогу зруйновано 32 квартири з четвертого по дев'ятий поверх дев'ятиповерхового житлового будинку з послідуючим загоранням. Крім того, частково зруйновано з другого по четвертий поверхи чотириповерхової будівлі навчального корпусу одного з навчальних закладів і також пошкоджено 12 автомобілів і скління в шести будинках.

"Евакуйовано 30 осіб, 150 осіб вийшли самостійно. Загинуло унаслідок цих ракетних ударів шестеро людей, з них одна дитина десяти років... Один співробітник ДСНС отримав травму під час проведення пошуково-рятувальних робіт", - розповів Хорунжий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракетна атака рф на Кривий Ріг: кількість постраждалих зросла до 81, у місті день жалоби

Речник зауважив, що на місці працював штаб з ліквідації цієї надзвичайної ситуації, а від ДСНС на місці знаходилося 113 осіб, психологи і 44 одиниці техніки.

"Хочу сказати, що в нас 88 людей звернулися до психологів за наданням допомоги... Фактично на кожному прильоті, на кожній масштабній надзвичайній ситуації ми підключаємо наших людей, зокрема психологів, щоб вони заспокоювали і родичів загиблих, і поранених, і усіх, хто пережив таку трагедію", - повідомив Хорунжий.

За його словами, рятувальники вже виробили алгоритм для ліквідації фактично будь-якого обвалу будинку чи будь-якого прильоту. Хорунжий підкреслив, що працювати в таких надзвичайних ситуаціях "достатньо важко" і підрозділи отримують "колосальний" досвід. Підсумовуючи, він зауважив, що кожного дня на чергування заступає понад сім тисяч рятувальників і понад 2200 пожежно-рятувальної, спеціальної, інженерної техніки. 

Нагадаємо

Речник ДСНС України Олександр Хорунжий повідомив, що з початку 2023-го підрозділи ДСНС здійснили понад 220 тисяч виїздів для ліквідації надзвичайних ситуацій, лише протягом минулого тижня таких виїздів було понад 8600.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    На Волині від ускладнень кашлюка померло немовля

     • 865652 переглядiв

    Бразилія підтвердила участь у саміті по Україні - ЗМІ

     • 410086 переглядiв