protesi-v-izraili-prodovzhuyutsya-tisyachi-lyudey-ydut-do-yerusalima

Протеси в Ізраїлі продовжуються: тисячі людей йдуть до Єрусалима

 • 306709 переглядiв

КИЇВ. 22 липня. УНН. Близько десяти тисяч ізраїльтян приєдналися до маршу протесту проти судової реформи. Демонстранти вже третій день йдуть із Тель-Авіва до Єрусалима, повідомляє російська служба Радіо Свобода, передає УНН.

Деталі

Колона з національними прапорами, що рушила з Тель-Авіва, розтяглася вздовж основного ізраїльського шосе на чотири кілометри. Висока температура повітря, близька до 35°C, та відстань понад 60 км між містами ускладнили їхню подорож за маршрутом.

Протестувальники планують дійти до Єрусалима ввечері в суботу, 22 липня, де мають намір розмістити намети поблизу будівлі Кнесету - ізраїльського парламенту, протягом розгляду питання щодо судової реформи. Очікується, що голосування з цього питання відбудеться на початку наступного тижня, згідно з The Times of Israel.

This is an amazing video from around an hour ago of the protest march from Tel Aviv to Jerusalem against Netanyahu's judicial overhaul. Thousands of Israelis are marching in a mile long procession. It is 95°F outside (35°C). Watch here: pic.twitter.com/cdEuYRQiwM

— Barak Ravid (@BarakRavid) July 21, 2023

העניין עם הצעדה זה שכמה שהיא גדולה ככה היא לא מתוכננת. זה התחיל כיוזמה ואמרו ״נראה מה יהיה״. היו לא מעט שהיו סקפטיים. הלו״ז משתנה מדי רגע. לאף אחד לא באמת ברור הלו״ז וכמה אנשים באמת יש שם. אבל זה עובד. המונים מגיעים וזה אחד מרגעי השיא של המחאה.

צילום מהאוויר: אמיר גולדשטיין pic.twitter.com/dZRvAJvva0

— Bar Peleg (@bar_peleg) July 22, 2023

בדרך לירושלים: אלפי מפגינים צועדים על כביש 1, והגיעו לגשר חמד pic.twitter.com/KcuOUOLRsd

— וואלה! (@WallaNews) July 22, 2023

Доповнення

Масові протести продовжуються в Ізраїлі у зв'язку з планами влади реорганізувати судову систему країни. У липні вже відбулися багатотисячні демонстрації та страйки, а понад тисячу резервістів в армії заявили про свою готовність припинити службу.

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху та його союзники з ультранаціоналістичних та ультраортодоксальних партій стверджують, що реформа необхідна для обмеження "надмірних" повноважень суддів. У той же час противники реформи вважають, що це може призвести до зниження судового контролю над рішеннями уряду та підірвати незалежність судової системи.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На Прикарпатті горів чоловічий монастир у горах

     • 260954 переглядiв