prosyat-pidshukati-gotel-bez-rosiyan-na-yakiy-vidpochinok-yidut-ukrayintsi-v-2023-rotsi

Просять підшукати готель без росіян: на який відпочинок їдуть українці в 2023 році

 • 689419 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. Українці почали активніше подорожувати. Люди не відмовляють собі у поїздках за кордон навіть попри певні незручності. Про це розповів журналістці УНН президент мережі «Поїхали з нами» Антон Рудіч.

Деталі

Українці почали активніше подорожувати, починаючи з березня 2023 року. Наразі попит на рівні 25-30% від 2021 року, це був максимальний показник для зовнішнього туризму. А в порівнянні з 2022 роком попит на туризм виріс в 2,5-3 рази.

Напрямки залишилися майже тими ж, що були до повномасштабного вторгнення, - це передусім Туреччина, Болгарія, країни Європи (Іспанія, Італія).

«Можливо, трохи зменшилася кількість тих туристів, які їздять у далекі подорожі, тому що поїздка і так дуже далека, бо треба спершу доїхати до Польщі, до Молдови, до іншої країни», - розповів Антон Рудіч.

Українці не обирають якісь незвичайні чи нові напрямки, натомість обираючи ті, куди більш-менш зручно і відносно недовго добиратися.

Проте у наших громадян з’явився окремий запит – у туроператорів просять підшуковувати готелі і місця відпочинку без росіян.

На зараз не всі можуть поїхати на відпочинок за кордон через заборону на виїзд для чоловіків. Це стає причиною, що сім’ї інколи надають перевагу відпочинку в країні або відкладають поїздку. Або ж жінки їздять на відпочинок самостійно з дитиною, бабусею або подругою. В середньому відпочинок триває 7 днів.

Окрім того, на поїздки за кордон впливає ціна на долар, який теж зріс у порівнянні з 2021 роком, хоча для наших громадян це не найважливіше. Мандрівники обирають частіше більш бюджетні поїздки, не 5-зіркові готелі, або бюджетні автобусні тури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Англійська для подорожей: що потрібно знати перед поїздкою

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Кабмін ухвалив рішення націоналізувати Sense Bank

     • 77151 переглядiв

    Порти України не заміновані – Гуменюк

     • 178061 переглядiв

    У росії повідомили про затримання Гіркіна

     • 332183 переглядiв

    Ворожа атака на Чернігівщину: з-під завалів дістали загиблу

     • 179750 переглядiв