prokuratura-cherez-sud-vimagaye-privesti-v-nalezhniy-stan-ukrittya-u-tsentri-kiyeva-tse-vzhe-54-y-pozov

Прокуратура через суд вимагає привести в належний стан укриття у центрі Києва, це вже 54-й позов

 • 185608 переглядiв

КИЇВ. 4 листопада. УНН. Прокуратура міста Києва через суд вимагає балансоутримувача привести у належний стан укриття у центрі столиці. Упродовж 2022-2023 років відомство пред'явило ще 53 подібних позови. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що на балансі одного з комунальних підприємств перебуває захисна споруда цивільного захисту по вул. Лагерній площею 91 кв.м, яка здатна розмістити 130 громадян. Однак за результатами перевірки органів прокуратури та ДСНС України встановлено, що це приміщення не готове для використання за призначенням і знаходиться в аварійному стані.

Цитата

"В умовах воєнного стану, коли столиця постійно піддається ракетним ударам, неготовність до використання захисної споруди цивільного захисту несе надзвичайний ризик для життя і здоров’я людей", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що судом призначено до розгляду позов прокурора до балансоутримувача про необхідність приведення сховища у готовність з метою забезпечення належного захисту життя та здоров’я людей.

Упродовж 2022 - 2023 років органами Київської міської прокуратури пред’явлено до судів 54 позови про зобов’язання балансоутримувачів та власників привести захисні споруди цивільного захисту у стан готовності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відтепер можна особисто слідкувати за ремонтом укриттів по всій Україні

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У середмісті Києва встановили евакуаційний потяг з Ірпеня

     • 273391 переглядiв

    Житомирщина: на автодорозі Київ - Чоп сталась ДТП, рух ускладнено

     • 218086 переглядiв

    Дубінському повідомили про нову підозру

     • 139126 переглядiв