ukenru
profilnyi-komitet-rady-zaklykav-zberehty-ministerstvo-ahrarnoi-polityky-ta-prodovolstva-ukrainy

Профільний комітет Ради закликав зберегти Міністерство аграрної політики та продовольства України

 • 27215 переглядiв

Комітет з питань аграрної та земельної політики закликав владу зберегти Міністерство аграрної політики та продовольства України в його нинішньому форматі, підкресливши його життєво важливу роль у забезпеченні продовольчої безпеки та економічного відновлення України під час війни з Росією.

У вівторок, 23 квітня,  Комітет з питань аграрної та земельної політики закликав владу зберегти Міністерство аграрної політики та продовольства України у чинному форматі. Про це пише УНН з посиланням на заяву комітету.

Деталі 

Профільний комітет на засідання підтримав  рішення народних депутатів України – членів Комітету стосовно звернення до президента України Володимира Зеленського та прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо збереження існуючого Міністерства аграрної політики та продовольства України.

В умовах невиправданої та неспровокованої агресії росії проти України та війни, що триває, необхідним є забезпечення ефективного функціонування державних інституцій, зокрема Міністерства аграрної політики та продовольства України

- йдеться в заяві профільного комітету. 

Зазначається, що Україна – аграрна держава, і сільське господарство та продовольчий сектор це життєво важливі для забезпечення економічного відновлення.

Окрім того, члени комітету підкреслили, що Україна взяла на себе зобов’язання щодо членства в Європейському Союзу, в рамках яких українському законодавству необхідно буде повністю відповідати законодавству ЄС у сфері сільського господарства.

Повноцінне функціонування профільного Міністерства аграрної політики та продовольства України є надзвичайно важливим для аграрного бізнесу та громадської спільноти, бо саме міністерство формує аграрну політику, забезпечує функціонування аграрного сектору у воєнний час та відповідає за продовольчу безпеку країни

- наголосили у Комітеті з питань аграрної та земельної політики.

Контекст

Днями у ЗМІ заявились інформація, нібито рамках реформи Кабмін планує об’єднати Міністерство аграрної політики і продовольства з Міністерством економіки України.

Ймовірно функцій Мінагро в такому разі будуть передати до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України

Кадрові зміни: у Раді відклали парад відставок, але певні звільнення очікують23.04.24, 08:49 • [views_0]