ukenru
profilniy-komitet-vr-pidtrimav-rishennya-vidpraviti-goncharuka-u-vidstavku

Профільний комітет ВР підтримав рішення відправити Гончарука у відставку

 • 18000 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. Профільний комітет Верховної Ради підтримав постанову про припинення повноважень і про відставку Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука, яка тягне за собою і відставку уряду. Про це повідомив народний депутат від фракції “Слуга народу”, заступник голови комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олександр Качура у кулуарах парламенту, передає кореспондент УНН.

“За процедурою буде відбуватися хронологія: зараз ми тільки що підписали постанову з членами комітету про припинення повноважень і про відставку Прем’єр-міністра. Відставка Прем’єр-міністра тягне за собою відставку всього уряду, тобто після цього, як ми проголосуємо на позачерговому засіданні, зранку ми це не зможемо зробити по причині того, що в нас є величезна кількість поправок до законопроекту про відкриття ринку землі. Саме з цією метою сьогодні позачергове засідання ініційоване Президентом, і о 16:00 ми зберемось, і думаю, що першим питанням буде питання про відставку Прем’єр-міністра, ми задовільним її однозначно”, — повідомив Качура.

Так, він розповів, що надалі за процедурою заява направляється на підпис Главі держави, а вже після ВР зможе голосувати за нового кандидата на посаду Прем’єра.

"І після того, як буде Денис Шмигаль, а думаю, що це найймовірніший кандидат станом на вчора був, я думаю, не змінилась позиція нашої депутатської фракції та Президента. Він вносить однією постановою весь склад уряду, тобто у нас буде оновлений склад уряду, він дуже сильно радикально зміниться", - зауважив Качура.

Нагадаємо, що сьогодні, 4 березня, Верховна Рада збереться на позачергове засідання. Заплановане воно на 16 годину.

Також нагадаємо, очікується, що на цьому засіданні буде розглянуте питання відставки Прем’єр-міністра та уряду, а також призначення нового прем’єр-міністра та міністрів. Основним кандидатом на посаду очільника нового складу Кабміну є чинний віце-прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Наразі точний склад майбутнього уряду невідомий, однак народний депутат з фракції “Слуга народу” Олександр Дубінський, повідомив окремі прізвища тих міністрів, якій ймовірно збережуть свої посади.

Українські Національні Новини

Політика