ukenru
prints-garri-i-megan-markl-ne-radilisya-z-korolevoyu-pri-vibori-imeni-dlya-donki-zmi

Принц Гаррі і Меган Маркл не радилися з королевою при виборі імені для доньки - ЗМІ

 • 21816 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Джерело ВВС, наближене до королівського палацу, повідомило, що Принц Гаррі і Меган Маркл не зверталися до королеви Єлизавети II за порадою при виборі імені для доньки, яку назвали Лілібет. Про це пише УНН з посиланням на ВВС.

Деталі

За інформацією ЗМІ, джерело в королівському палаці стверджує, що герцог і герцогиня Сассекські не просили дозволу у королеви назвати свою дочку ім'ям Лілібет.

Відомо, що ім'я Лілібет не справжнє ім'я Її Величності, а є її домашнім прізвиськом, яким королеву називали в дитинстві дуже близькі люди, в числі яких був її чоловік Філіп. Видання передає, що ім'я Лілібет наповнене особистою історією Її Величності.

Це прізвисько було придумано, коли на той момент принцеса Єлизавета була маленькою, і не могла правильно вимовляти власне ім'я. Її дід, король Георг V, називав її Лілібет. Дане прізвисько прижилося серед близького оточення королеви.

Однак інше джерело, добре знайоме з герцогами Сассескськими стверджує, що Меган Маркл і Принц Гаррі інформували королеву про своє бажання назвати дочку ім'ям Лілібет, і Єлизавета II знала заздалегідь, і зовсім не заперечувала.

Крім того, на опубліковану інформацію ВВС також відреагував неофіційний біограф Гаррі і Меган Омід Скобі. У своєму твіттері він написав спростування, кажучи, що королева була першою людиною, кому Гаррі подзвонив після народження дочки.

Цитата

"Джерело, близьке до подружжя, каже, що королева була першою, кому Гаррі подзвонив після народження Лілібет. І під час цієї розмови поділився, яке ім'я вони з Меган вибрали. Якби Єлизавета II не підтримала це рішення, вони б його не використали", - написав Омід Скоби.

Нагадаємо

Принц Гаррі і його дружина герцогиня Сассекська Меган Маркл вдруге стали батьками і оголосили про народження дочки, яку назвали Лілібет Діана Маунтбеттен-Віндзор - на честь прабабусі Єлизавети, яку в дитинстві називали Лілібет, і бабусі, принцеси Діани.

Королева Великої Британії Єлизавета II привітала свого онука принца Гаррі та його дружину Меган Маркл з народженням дочки Лілібет Діани.

Королівські експерти вважають, що принцу Гаррі і його дружині герцогині Сассекській Меган Маркл не варто називати дочку Лілібет, заявивши, що цей вибір імені "грубий" і "принизливий" по відношенню до королеви.

Українські Національні Новини

Новини Світу