ukenru
prikhilniki-savchenko-privitali-yiyi-z-dnem-narodzhennya-pid-sizo

Прихильники Савченко привітали її з Днем народження під СІЗО

 • 15190 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. Прихильники Надії Савченко прийшли під СІЗО Служби безпеки України, аби привітати нардепа з Днем народження, передає кореспондент УНН.

Під СІЗО зібралося приблизно 30 людей, серед яких були присутні мати Надії та сестра Віра Савченко. Вони принесли квіти та повітряні кульки. По завершенню акції учасники випустили повітряні кульки під вікнами СІЗО. Всі присутні також заспівали "Многая літа" та гімн України.

Також організатори акції запустили флешмоб "Підпиши заяву на побачення з нардепом", суть якого - організувати зустріч з Надією Савченко, яка прагне виконувати свої депутатські обов'язки та зустрічатися зі своїми виборцями.

Верховна Рада позбавила Савченко депутатської недоторканності та надала дозвіл на її затримання й арешт.

У ВР Савченко затримали, зачитавши їй повідомлення, у чому її підозрюють: злочини, передбачені ч.1 ст.109, ч.1 ст.14 ч.2 ст.28 ч.1 ст.109, ч.1 ст.14 ч.2 ст.28 ст.112, ч.1 ст.14 ч.3 ст.258, а також ч.1 ст.258-3 ККУ. Генпрокурор Луценко раніше заявив, що є незаперечні докази того, що Савченко особисто планувала провести терористичний акт в парламенті.

Суд заарештував Савченко до 20 травня.

Українські Національні Новини

Суспільство