ukenru
pribrala-do-ruk-1-mln-grn-gromadyan-nachalnitsi-viddilennya-derzhbanku-povidomili-pro-pidozru

Прибрала до рук понад 1 млн грн громадян: начальниці відділення держбанку повідомили про підозру

 • 11554 переглядiв

КИЇВ. 21 травня. УНН. Начальниці центрального відділення державного банку у столиці повідомлено про підозру у заволодінні коштами громадян у сумі понад 1 млн гривень. Про це інформує пресслужба прокуратури Києва, передає УНН.

"Київською місцевою прокуратурою №1 повідомлено про підозру начальнику центрального відділення державного банку у місті Києві у заволодінні коштами громадян у сумі понад 1 млн гривень", - йдеться у повідомленні прокуратури.

Так, за даними слідства, підозрювана, перебуваючи на посаді керівника центрального відділення державного банку, шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою з іншими працівниками відділення, незаконно заволоділи грошовими коштами клієнтів банку.

Зазначається, що спільники фігурантки, використовуючи чужий логін і пароль, отримали доступ до автоматизованої банківської системи та без відома клієнтів банку змінювали інформацію, яка обробляється в системі. В результаті зловмисники створювали офіційні банківські документи і проводили фіктивні операції із зняття готівки з карткових рахунків потерпілих. Після цього гроші передавалися начальниці відділення, яка розпоряджалась ними на власний розсуд.

"На теперішній час потерпілими визнано 19 осіб, яким спричинено матеріальну шкоду у сумі понад 1 млн гривень. Дії зловмисниці кваліфіковано за ч. 3 ст. 191 КК України. Наразі перевіряється інформація щодо заволодіння підозрюваною ще 9 млн гривень коштів клієнтів", - зазначили у прокуратурі.

Повідомляється також, що в межах слідства також буде надана правова оцінка діям інших працівників банку, задіяних у розкраданні коштів.

Досудове розслідування здійснюється Голосіївським управлінням поліції ГУНП в місті Києві.

Нагадаємо, раніше до суду було скеровано обвинувачувальний акт щодо трьох посадових осіб ПАТ "Банк Богуслав" та головного економіста НБУ, які завдали збитків фінустанові на суму близько 21,6 млн грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП