prezydent-rumunii-bratyme-uchast-u-konkursi-na-posadu-henseka-nato

Президент Румунії братиме участь у конкурсі на посаду генсека НАТО

 • 38621 переглядiв

Президент Румунії Клаус Йоганніс оголосив про висунення своєї кандидатури на посаду Генерального секретаря НАТО, посилаючись на відданість Румунії цінностям НАТО і необхідність сильного лідерства на тлі російської загрози в Європі.

Президент Румунії Клаус Йоганніс оголосив, що братиме участь у конкурсі на посаду генерального секретаря НАТО. Про це пише УНН з посиланням на RFI.

Я вирішив брати участь у конкурсі на посаду генерального секретаря НАТО. Це кандидатура Румунії, моя тверда відданість цінностям НАТО 

- заявив Йоганніс.

Він додав, що минуло два десятиліття з тих пір, як Румунія стала членом НАТО, яка протягом 75 років просуває демократію та свободу та розвинула широку мережу партнерів.

"Основні цінності Альянсу, верховенство права , повага до основних прав і свобод є компасом, який вів нас до консолідації демократії. Парасолька НАТО запропонувала нам найсильніші гарантії безпеки в історії", - додав Йоганніс.

Він також зазначив, що "військовий конфлікт в Європі — це реальність, яка ще кілька років тому здавалася неймовірною, а росія виявляється довгостроковою загрозою для нашого континенту.

Нагадаємо

Угорщина не підтримує кандидатуру прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте на посаду генерального секретаря НАТО.

Популярні

Новини по темі