premier-ministr-niderlandiv-mark-riutte-staie-favorytom-na-posadu-henseka-nato

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте стає фаворитом на посаду генсека НАТО

 • 25831 переглядiв

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте став фаворитом на посаду нового голови НАТО. Він випередив інших кандидатів, в тому числі прем'єр-міністра Естонії Каю Каллас

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте став фаворитом на посаду генсека НАТО. Він затьмарив інших кандидатів, у тому числі прем’єр-міністра Естонії Каю Каллас. Про це пише Bloomberg, передає УНН.

Деталі

Відомо, що нинішній генсек Йенс Столтенберг піде у відставку наступного року,

Попри те, що до перегонів на посаду глави НАТО можуть приєднатися більше кандидатів, 56-річний Рютте вже досяг консенсусу серед багатьох союзників щодо того, щоб обійняти посаду після закінчення терміну повноважень Столтенберга.

Рютте завершує 13-річне перебування на посаді прем'єр-міністра Нідерландів. Після розвалу уряду в липні через внутрішню боротьбу за міграційну політику, він заявив, що виконуватиме обов’язки до обрання нового кабінету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО відповідає за те, щоб російська агресія не вийшла за межі Україні - Столтенберг

За даними джерела видання, уряди Нідерландів і США обговорили шанси Рютте очолити Альянс приблизно в той час, коли він минулого місяця заявив, що готовий боротись за посаду. Рютте, однак, не контактував безпосередньо зі своїми американськими колегами.

Роль генерального секретаря НАТО й надалі залишатиметься критичною, оскільки війна Росії з Україною затягнеться на роки. Главі НАТО потрібно буде уникнути ширшої ескалації між Альянсом і Росією, а також заохотити союзників надавати Україні військову та фінансову підтримку.

Представник офісу Рютте відмовився від коментарів. Пише Bloomberg.

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Росія краде українське зерно через ТОТ Запоріжжя - ЦНС

     • 21396 переглядiв