predstavnik-mvf-v-ukrayini-vidreaguvav-na-doganu-rozhkoviy-i-sologubu

Представник МВФ в Україні відреагував на догану Рожковій і Сологубу

 • 18509 переглядiв

КИЇВ. 8 жовтня. УНН. Постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні Йоста Люнгман зробив заяву стосовно рішення Ради НБУ щодо двох членів правління Національного банку України, вказавши, що забезпечення відповідальності правління НБУ має провадитися згідно з критеріями управління НБУ, які були розроблені у консультаціях з фахівцями МВФ. Про це йдеться у заяві представника МВФ, яка є у розпорядженні УНН.

"Забезпечення відповідальності Правління НБУ має провадитися згідно з засадами управління Національним банком. Ці критерії управління були розроблені у консультаціях з фахівцями МВФ упродовж попередніх програм, що підтримувалися Міжнародним валютним фондом. Ці засади спрацювали як на користь НБУ, так і в цілому для економіки України. Їх дотримання посилило довіру до НБУ як до незалежного та професійного центробанку, надавши політиці Нацбанку більшої надійності та ефективності", - сказано у заяві Йости Люнгмана.

Додамо, 5 жовтня Рада Національного банку оголосила догану та висловила недовіру першому заступнику голови НБУ Катерині Рожковій та заступнику голови Нацбанку Дмитру Сологубу. Вони працювали ще у команді колишнього голови НБУ Якова Смолія, якого звільнили у серпні.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Києві за минулу добу коронавірус виявили у 422 людей

     • 13877 переглядiв