pravliacha-partiia-uhorshchyny-vnesla-rezoliutsiiu-proty-perehovoriv-pro-vstup-ukrainy-do-yes

Правляча партія Угорщини внесла резолюцію проти переговорів про вступ України до ЄС

 • 26375 переглядiв

Угорська партія "Фідес" подала до парламенту резолюцію, в якій виступає проти початку переговорів про вступ України до ЄС напередодні важливого саміту Євросоюзу. Вони стверджують, що цей процес має ґрунтуватися на консенсусі та ретельній оцінці потенційного впливу України на ЄС.

Правляча партія Угорщини Віктора Орбана "Фідес" в середу подала до парламенту резолюцію, в якій закликала уряд не підтримувати початок переговорів щодо вступу України до ЄС, оскільки Будапешт посилює тиск на Брюссель напередодні вирішального саміту наступного тижня. Про це повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

Прем'єр-міністр Віктор Орбан попередив, що лідери ЄС можуть не досягти консенсусу щодо початку переговорів про членство з Україною, і заявив, що це питання не повинно бути включене до порядку денного саміту.

У резолюції йдеться про те, що політика розширення Євросоюзу "повинна залишатися об'єктивним процесом, заснованим на правилах і результатах".

Початок переговорів щодо членства з Україною має бути заснований на консенсусі між державами-членами Європейського Союзу... Умов для цього сьогодні немає,

- йдеться у документі.

У резолюції сказано, що лідери ЄС мають спочатку провести ретельну оцінку того, як можливе членство України вплине на згуртованість та сільськогосподарську політику всередині блоку, в якому бідніші члени ЄС, включаючи Угорщину, є одними з основних бенефіціарів.

Доповнення

Масштабний приплив українського зерна до ЄС викликав протести фермерів у Східній Європі.

Тоді як польські далекобійники заблокували кілька прикордонних переходів з Україною, закликаючи ЄС поновити дозволи, які обмежують транзит для українських конкурентів

Нагадаємо

Орбан зустрінеться з президентом Франції Еммануелем Макроном у Парижі в четвер напередодні саміту, повідомив його речник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Politico: Мішель скоротить візит до Китаю на тлі вимог Орбана щодо України перед самітом ЄС

Ольга Розгон

Політика

    Популярні

    Новини по темі