ukenru
pozhezhi-na-luganschini-kilkist-postrazhdalikh-u-likarni-zrosla-do-18

Пожежі на Луганщині: кількість постраждалих зросла до 18

 • 15906 переглядiв

КИЇВ. 2 жовтня. УНН. Кількість постраждалих внаслідок масштабних природних пожеж на Луганщині, яких госпіталізували, зросла до 18 людей. Про це повідомила речниця ГУНП у Луганській області Тетяна Погукай у Facebook, передає УНН.

"Внаслідок масштабних пожеж 9 людей загинуло та 18 мешканців госпіталізовані до лікарні", - повідомили Погукай.

При цьому, за даними ДСНС на 11 годину 2 жовтня, найбільш складна обстановка з пожежами склалася вздовж лінії розмежування на території Станично-Луганського, Новоайдарського, Сєвєродонецького районів, де до зони ураження потрапило 32 населених пункти.

З найбільш складних 8 осередків 1 осередок (№1) між населеними пунктами Байдівка та Половинкине (Старобільський район) о 12:30 1 жовтня ліквідовано. Продовжується гасіння 7 основних осередків. В одному з них пожежа розповсюдилась у напрямку с. Олександрівка та с. Гаврилівка. Пройдено вогнем понад 1 тис. га лісу. Існує загроза розповсюдження на населені пункти Кудряшівка, Боровеньки, Пурдівка та Щедріщево.

"Сили і засоби ДСНС зосереджено на захисті населених пунктів Гаврилівка, Олександрівка, Кудряшівка, Боровеньки та газорозподільчої станції на околиці с. Олександрівка. У разі ускладнення оперативної обстановки буде здійснено евакуацію населення з населених пунктів Боровеньки, Пурдівка та Щедріщево", - вказали у ДСНС.

Авіацією ДСНС протягом 2 жовтня на території Луганської області здійснено 53 скиди (142 тонни води). З початку гасіння пожеж 113 скидів (382 тонн води).

Нагадаємо, 30 вересня вздовж лінії розмежування на Луганщині виникло 6 масштабних осередків лісових пожеж. Наразі внаслідок стихії загинули 9 людей. В ООС причиною назвали ворожі збройні провокації із застосуванням трасуючих куль. Відкрито 10 проваджень.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП