ukenru
pozhezha-u-covid-viddilenni-likarni-u-zaporizhzhi-poperednya-prichina-tragediyi-vitok-kisnyu

Пожежа у COVID-відділенні лікарні у Запоріжжі: попередня причина трагедії - виток кисню

 • 19649 переглядiв

КИЇВ. 4 лютого. УНН. Попередня причина пожежі в реанімації Запорізької обласної інфекційної лікарні, яка забрала життя трьох пацієнток під апаратами ШВЛ у COVID-відділенні та лікаря, - виток кисню. Про це повідомив заступник голови Запорізької обласної ради Владислав Куценко на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

Цитата

“Жахлива подія у Запорізькій обласній інфекційні лікарні. Під час пожежі загинуло 4 людей (лікар та троє пацієнтів)! Попередня причина — виток кисню...”, — написав Куценко.

Що було раніше

За даними ДСНС, 3 лютого о 23:25 у місті Запоріжжя по Гвардійському бульвару, 142, на території 2-ї інфекційної лікарні на першому поверсі п’ятиповерхової будівлі лікувального корпусу виникла пожежа.

Як уточнила Генпрокурор Ірина Венедіктова, загинули троє пацієнток під апаратами ШВЛ у COVID-відділенні та лікар. Щодо пожежі в реанімації Запорізької обласної інфекційної лікарні розпочато провадження.

Також міністр охорони здоров’я Максим Степанов вилетів у Запоріжжя з метою встановлення обставин пожежі в інфекційній лікарні.

У МОЗ додали, що, за інформацією від керівництва екстреної медичної допомоги, був локальний вибух. Загоряння виникло у реанімації, де одразу загинула лікарка та 3 пацієнти. Далі пожежа розповсюдилася будівлею. Кисень в лікарні був централізований. За попередньою інформацією, балонів не було.

Додамо, це не перший інцидент з киснем у лікарнях в Україні.

У листопаді у місті Винники, що під Львовом, стався вибух під час заправки киснем медтехніки у лікарні, де лікуються хворі на коронавірусну інфекцію. Паціентів тоді евакуювували.

А в 2010 році сталася трагедія у Луганську. У реанімаційному відділенні на четвертому поверсі лікарні вибухнув балон з киснем. Тоді від вибуху у лікарні загинуло 16 осіб, серед яких 4 медпрацівники.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП