pozbavlennia-voli-z-konfiskatsiieiu-maina-hendyrektora-trk-krym-zaochno-zasudzheno-do-12-rokiv-viaznytsi

Позбавлення волі з конфіскацією майна: гендиректора ТРК "Крим" заочно засуджено до 12 років в'язниці

 • 12299 переглядiв

Суд заочно засудив керівника окупаційного медіахолдингу "Телерадіокомпанії Крим" до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Його звинувачують у пропаганді та підтримці російської агресії проти України.

Главу пропагандистського медіахолдингу ТРК Крим засуджено до 12 років позбавлення волі. Повідомляє прокуратура АР Крим і Севастополя, передає УНН.

Деталі

Засуджено найбільшого "кремлівського рупора" на півострові Крим: 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна отримав гендиректор окупаційного медіахолдингу "Телерадіокомпанія Крим". У прокуратурі не називають ім'я та прізвище засудженого пропагандиста, втім можливо, йдеться про Вадима Первих.

У квітні 2020 року засуджений добровільно вступив на посаду генерального директора окупаційної "АНО "Телерадіокомпанія Крим". До цієї мережі входять 16 проросійських медіа, серед них: "Первый крымский" і "Крым 24".

Ще мінус один рупор російської пропаганди: у Німеччині припинив роботу телеканал RT DE04.02.23, 11:56 • [views_280810]

Прокуратура повідомляє, що на своїй посаді "медійник" бере активну участь у проведенні політичних та інформаційних заходів для підтримки збройної агресії РФ проти України, здійснює пропагандистську діяльність і просуває російські наративи, впливаючи в такий спосіб на свідомість жителів окупованих територій".

Після блокування телебачення рф в ЄС і США, рф-блогери запустили в Telegram сотні каналів пропаганди05.08.24, 18:59

Судово-лінгвістична експертиза підтвердила, що висловлювання засудженого  містять виправдовування та заперечення збройної агресії РФ проти України, вчинення дій  та поширення ідей, спрямованих на зміну меж території та державного кордону, а також спрямовані на підтримку рішень та дій держави-агресора.

росіянам на тимчасово окупованих територіях не вистачає колаборантів для запуску фейкових державних структур - Центр спротиву11.08.24, 06:09

Популярні

Новини по темі