ukenru
povyazanikh-iz-rosiyeyu-khakeriv-pidozryuyut-v-atatsi-na-200-amerikanskikh-kompaniy-zmi

Пов'язаних із Росією хакерів підозрюють в атаці на 200 американських компаній - ЗМІ

 • 23785 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. Компанія з кібербезпеки Huntress Labs заявила, що 200 американських підприємств постраждали від атак вимагачів, що пов'язують з Росією, після інциденту в американській ІТ-компанії Kaseya в Маямі. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

У своїй заяві Kaseya зазначила, що інструмент VSA, який використовується ІТ-спеціалістами для моніторингу та управління серверами, настільними комп'ютерами, мережевими пристроями та принтерами, може бути атакований.

У відповідь компанія закрила частину своєї інфраструктури і закликає клієнтів, які використовували VSA у своїх приміщеннях, негайно вимкнути свої сервери.

Оскільки Kaseya підключена до всього, від великих підприємств до малих компаній, "вона може поширитися на будь-який розмір або масштаб бізнесу".

Компанія з кібербезпеки Huntress Labs вважає, що пов'язана з Росією банда викупників REvil - та сама група хакерів, яка винна в спалаху програм-вимагачів.

Нагадаємо

Федеральне бюро розслідувань (ФБР) США заявило, що кібератаку на найбільшого в світі виробника м'яса бразильську компанію JBS вчинили злочинні угруповання REvil і Sodinokibi.

Українські Національні Новини

Новини Світу