povitria-v-ternopoli-pislia-pozhezhi-za-naiavnymy-danymy-chyste-mer

Повітря в Тернополі після пожежі за наявними даними чисте - мер

 • 17558 переглядiв

Екологічні системи Тернополя показують чисте повітря після вчорашньої пожежі. Мер міста очікує нових даних щодо концентрації окремих елементів, зокрема хлору, двоє поліцейських госпіталізовані.

На ранок середи екологічні системи Тернополя показують, що в місті повітря чисте, що дозволяє людям прогулюватися і провітрювати приміщення. Однак, ще очікуються дані щодо концентрації в повітрі окремих елементів, зокрема хлору. Про це розповів мер Тернополя Сергій Надал в ефірі телемарафону у середу, передає УНН.

Вчора майже 12 годин гасили пожежу. На щастя, ніхто не постраждав. Були невеликі травми у двох рятувальників, але вже під кінець доби їх відправили додому. Вчора державна лабораторна служба зробила заміри чистоти повітря. За їх даними, була підвищена концентрація окремих елементів, зокрема хлору, що в принципі після такої пожежі мало би бути. Але протягом дня і до вечора ситуація покращилася, показники забруднення стали меншими. Ми очікуємо нових показників, оскільки сподіваємося, що за вечір вони зменшилися ще більше. У нас в Тернополі діє декілька екологічних систем, які в режимі онлайн показують чистоту повітря. Станом на сьогоднішній ранок вони показують, що повітря чисте, яке дозволяє прогулюватися і провітрювати

- сказав Надал.

Деталі

Він додав, що дітям в садочках рекомендовано утриматися від прогулянок на вулиці, поки не надійде підтвердження, що дійсно відсутні негативні частки в повітрі.

Також він зазначив, що хоч і від жителів Тернополя скарг на стан здоров’я не надходило, але вчора було госпіталізовано двох працівників поліції, які працювали біля об’єкта.

"Вони постраждали. У даний час вони госпіталізовані і проходять курс лікування. Скарг він мешканців наразі ми не отримали", - додав Надал.

Нагадаємо

У ніч на 20 серпня в Тернополі сталася пожежа на підприємстві під час атаки російських військ внаслідок влучання в ємність з пально-мастильними матеріалами.

Внаслідок удару по промисловому об’єкту в Тернополі хімічних сполук в повітря не викидалося. Збитки, які завдані навколишньому середовищу, пов’язані з викидом в повітря продуктів горіння нафтопродуктів.

Павло Башинський

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Світові ціни на нафту продовжують падати - Reuters

     • 19292 переглядiв