povistky-z-qr-kodom-ta-novi-pravyla-perevirky-kabmin-zminyv-poriadok-pryzovu

Повістки з QR-кодом та нові правила перевірки: Кабмін змінив порядок призову

 • 20764 переглядiв

Уряд вніс зміни до порядку призову, уточнивши вимоги до повісток та їх перевірки. Повістки, сформовані через ЄДРПВР, матимуть QR-код для перевірки інформації, а їх чинність можна буде перевірити в електронному кабінеті.

Уряд вніс зміни до порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період. Уточнються вимоги до повісток, їх перевірки та надсилання. Зокрема, повістки, сформовані за допомогою Єдиного державного реєстру, матимуть QR-код. Про це повідомив представник КМУ у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає УНН.

Уточнено вимоги до повісток, сформованих за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів, у частині присвоєння таким повісткам унікального електронного ідентифікатору у вигляді QR-коду, за допомогою якого можна перевірити всю інформацію, зазначену у повістці

- написав Мельничук у Telegram.

Також уряд визначив механізм перевірки чинності повісток, сформованих за допомогою ЄДРПВР, у тому числі за допомогою електронного кабінету призовника, військовозобов’язаного, резервіста, зокрема, з використанням його мобільного додатка.

Крім того, визначено статус повісток на бланку та повісток, сформованих за допомогою ЄДРПВР (у тому числі у роздрукованому вигляді) та їх юридичної сили.

"Визначено адреси надсилання повістки резервісту або військовозобов’язаному, який уточнив свої персональні дані після завершення 60 днів, відведених законодавством на уточнення своїх облікових даних. Уточнено зміст інформації, що міститься в описі вкладення та надсилається разом із повісткою", - розповів Мельничук.

Уряд вніс зміни в правила відстрочки від мобілізації: про що йдеться 16.08.24, 16:00

Популярні

Новини по темі

ПС ЗСУ попередили про швидкісну ціль у напрямку Дніпра

 • 12338 переглядiв