ukenru
povirena-ssha-v-kiyevi-okupatsiya-krimu-zlochin-yakiy-ne-mozhna-ignoruvati

Повірена США в Києві: окупація Криму - злочин, який не можна ігнорувати

 • 24034 переглядiв

КИЇВ. 6 серпня. УНН. США і Велика Британія не визнають і ніколи не будуть визнавати незаконну анексію Криму Російською Федерацією. Про це заявили на установчому форумі експертної мережі "Кримської платформи" тимчасова повірена у справах США у Києві Крістіна Квін та посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс, передає кореспондент УНН.

Цитата:

"Незаконна окупація Криму Росією - це злочин, який не можна ігнорувати", - заявила тимчасова повірена у справах США Крістіна Квін.

Деталі

Квін нагадала, що послідовна політика трьох адміністрацій полягає у тому, що США ніколи не визнає незаконну окупацію Криму Росією.

“Але заяв недостатньо. Порушення прав людини в Криму продовжуються, і ми продовжуємо з ними боротись і розповідати про них. Ті, хто винен у цих злочинах, повинен бути притягнений до відповідальності. США продовжить говорити про порушення прав людини РФ в Криму. Ми будемо використовувати наші санкції, які ми ввели раніше проти осіб, пов’язаних з порушенням прав людини в Криму. Ми також робитимемо все можливе для звільнення українських політв’язнів у Криму”, — зазначила дипломат.

Із нею погодилася і посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс. “Велика Британія залишається відданим партнером України, рішуче захищаючи її суверенітет, незалежність та територіальну цілісність. Дії Росії у 2014 році неможливо виправдати. Росія силою захопила територію суверенної України, грубо порушуючи права українців, а також низку своїх міжнародних зобов’язань. Наша позиція чітка: ми не визнаємо і не будемо визнавати незаконну анексію Криму Росією. Зараз необхідно продовжувати здійснювати міжнародний тиск на Росію за її дії у 2014 році і за те, що відбувалось у Криму з того часу”, — заявила Мелінда Сіммонс під час свого виступу на форумі.

Зі слів Сіммонс, незаконна анексія Криму поставила значні виклики перед Україною і перед загальною системою євроатлантичної безпеки.

“Міжнародна спільнота має продовжувати протистояти цим викликам. Ми маємо показати Росії, що не будемо терпіти її кричущої неповаги до міжнародного порядку. Нам потрібно переконатись, що Росія несе відповідальність за жахливі порушення прав людини та знищення довкілля на півострові. Права мешканців Криму мають бути захищені. Ми маємо завжди нагадувати світу, що Крим — це є Україна і завжди буде Україною”, — наголосила дипломат.

Доповнення

7 років тому, 20 лютого 2014 року, розпочалася збройна агресія Російської Федерації проти України. Цього дня до українського Криму почали прибувати російські військові підрозділи в межах операції із захоплення півострова. Незаконна спроба анексії АР Крим та міста Севастополя, а також подальше розв’язання збройного конфлікту на Донбасі стали етапами реалізації плану Росії, спрямованого на руйнування української державності, вказували у МЗС.

Українські Національні Новини

Політика