potreba-u-medychnii-dovidtsi-skasovana-zarakhuvannia-na-dystantsiinu-formu-navchannia-bude-po-novomu

Потреба у медичній довідці скасована, зарахування на дистанційну форму навчання буде по-новому

 • 9937 переглядiв

Міністерство освіти скасувало вимогу надання медичної довідки для зарахування на дистанційну форму навчання. Це полегшить доступ до української освіти дітям на окупованих територіях та за кордоном.

Міністерство науки й освіти України прийняло рішення: меддовідка для зарахування школярів на дистанційну або індивідуальну форму навчання тепер не потрібна. Пише УНН із посиланням на пресслужбу освітнього омбудсмена.

Деталі

МОН прийняло зміни, відповідно до яких керівник закладу освіти тепер не має права вимагати в батьків довідку № 086/о під час зарахування дитини до закладу загальної середньої освіти на дистанційну або індивідуальну форму здобуття освіти. Батьки відповідно не зобов’язані надавати зазначену медичну довідку.

У лютому 2024 року, під час громадського обговорення проєкту цього наказу, Служба освітнього омбудсмена надсилала низку пропозицій, зокрема  щодо скасування вимоги надання медичної довідки під час зарахування на дистанційну форму навчання.

МОН хоче запровадити нову систему фінансування закладів вищої освіти02.08.24, 14:33

За інформацією освітнього омбудсмена:

Надходили звернення від керівників закладів освіти, а також батьків здобувачів освіти щодо вимоги наявності медичного огляду у здобувачів освіти, які навчаються за дистанційною або індивідуальною формою. Вимога надання медичної довідки перешкоджала дітям, що перебувають на тимчасово окупованих територіях, за кордоном або внутрішньо переміщеним дітям, які дистанційно продовжували навчання у своєму закладі, отримувати доступ до української освіти

- повідмив освітній омбудсмен. 

Зазначалося, що пройти медичний огляд для зарахування до закладу освіти України, перебуваючи за кордоном або на ТОТ, діти не мають змоги. Це порушувало їхні права та нівелювало бажання цих дітей та батьків здобувати освіту в закладі освіти України й таким чином підтримувати зв’язок з Україною.

"Болісна проблема": міністр освіти роз'яснив плани щодо підвищення зарплат вчителям02.08.24, 12:43

Популярні

Новини по темі