ukenru
posol-ukrainy-u-nimechchyni-vidkynuv-zaiavy-pro-zamorozhuvannia-viiny

Посол України у Німеччині відкинув заяви про "заморожування" війни

 • 25221 переглядiв

Посол України в Німеччині відкидає заяви про "заморожування" війни, кажучи, що це лише призведе до широкомасштабного конфлікту, який сьогодні вирує в Європі.

Посол України у Німеччині Олексій Макєєв відповів на заяви про "заморожування" війни в Україні, заявивши, що це призвело б лише до масштабного конфлікту, який би вирував у Європі сьогодні. Про це передає УНН на заяву Макеєва, яку цитує видання dpa.

Деталі

Як пише видання, Макеєв виступив проти заяв лідера фракції соціал-демократів (СДПН) Рольфа Мютценіха про "заморожування" війни, пославшись на численні раунди переговорів з росією з 2014 року, в яких брала участь і Німеччина.

Ця заморозка призвела лише до того, що сьогодні б у Європі вирувала величезна війна

- сказав Макеєв.

Також Макеєв розповів, що минулого тижня за закритими дверима спілкувався з Мютценіхом, лідером СДПН Ларсом Клінгбайлем і генеральним секретарем СДПН Кевіном Кюнертом і отримав запевнення, що нічого не зміниться щодо підтримки України Німеччиною.

Окрім того, посол закликав до швидкої доставки зброї та боєприпасів.

"Це нам потрібно не завтра, не післязавтра, а сьогодні", - наголосив посол.

Нагадаємо

Депутат Бундестагу і лідер Партії зелених Омід Нуріпур попередив, що заморожування війни на Україні допоможе росії, оскільки Україна заслуговує повернення своїх територій і визначення свого власного майбутнього як незалежної держави.