poshkodzhena-pryportova-infrastruktura-ta-zhytlovi-budynky-ofis-henprokurora-rozpochav-rozsliduvannia-shchodo-nichnoi-ataky-rosiian-na-odesu

Пошкоджена припортова інфраструктура та житлові будинки: Офіс генпрокурора розпочав розслідування щодо нічної атаки росіян на Одесу

 • 30505 переглядiв

Внаслідок нічної атаки російських безпілотників на Одесу загинув 15-річний хлопець, ще троє людей отримали поранення. Крім того, уламки дронів пошкодили портову інфраструктуру та житлові будинки. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора України, передає УНН

Деталі 

За даними слідства, в ніч на 1 січня 2024 року ворог здійснив масовану атаку БпЛА по Одесі та області. Загинув 15-річний підліток. Три людини отримали поранення, їх госпіталізовано до медзакладу.

Крім того, уточнюється інформація щодо інших постраждалих.

Прикордонники показали, як знищували ворожі "шахеди" у новорічну ніч01.01.24, 11:38

Зазначається також, що внаслідок ворожої атаки пошкоджено 3 багатоквартирних висотних будинки, 3 приватні будинки, господарські споруди та автомобілі. Також ворог поцілив по припортовій інфраструктурі Одещини. Внаслідок влучання в одному з терміналів спалахнула пожежа, яку оперативно приборкано.

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України)

- резюмували в Офісі генпрокурора.

У прокуратурі наголошують, що огляд наслідків російської атаки триває, повний перелік руйнувань та пошкоджень встановлюється. Прокурори спільно з іншими правоохоронцями фіксують наслідки атаки ворога.

Доповнення 

Разом з тим в ДСНС Одеської області розповіли, що внаслідок падіння кількох таких БпЛА пошкоджено житлові будинки. Зазначається, що цієї ночі 99 рятувальників та 26 одиниць пожежно-рятувальної техніки були задіяні в місцях ліквідації наслідків нічного терору.

Рівень ракетної небезпеки дуже високий: Сили оборони Півдня попередили про три ракетоносії рф з "Калібрами" у морі01.01.24, 12:50

У ДСНС також показали, як у новорічну ніч рятувальники працюють над ліквідацією наслідків атаки російських безпілотників.

Нагадаємо

У новорічну ніч сили оборони знищили 87 з 90 безпілотників "шахед", які росія використовувала в широкомасштабній атаці з різних напрямків. 

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Уночі ППО України знищила 69 БпЛА та 2 ракети

     • 22297 переглядiв

    У Сумах прогримів вибух

     • 15700 переглядiв

    За добу окупанти втратили 1470 військових та 14 танків

     • 15429 переглядiв

    Новини по темі

    Поліція спростувала запуск салютів у Києві в новорічну ніч

     • 45222 переглядiв