Португалія виграла World Cheese Awards, а Велика Британія залишилася без нагороди через митні обмеження.
Передає УНН із посиланням на Euronews.
Деталі
М’який маслянистий сир з овечого молока з Португалії, який виготовляє іспанка Соня Марройо для Quinta do Pomar у Серра-да-Гардунья - визнано найкращим у світі. Сир очолив хіт-парад на церемонії World Cheese Awards, що проходила цього року у Візеу на півночі Португалії, обійшовши два швейцарські сири (Tea Fondada та Alpenhorn Mifroma, вони посіли друге та третє місця), а також іспанські та американські сири (La Cava Barus) García-Baquero та Bayley Hazen Blue.
На цьогорічному конкурсі, який вважається найбільшим у світі, було представлено щонайменше 4 786 сирів з 47 країн світу, які оцінювали 240 суддів 40 національностей.
Відповідальними за вручення цієї нагороди були фахівці в галузі сиру: технологи, класифікатори сирів, роздрібні торговці, закупники, кухарі та журналісти. Приблизно три години сири стояли на різних столах, де судді оцінювали їх за зовнішнім виглядом, ароматом, консистенцією, смаком і відчуттям у роті, а потім нагороджували золотими, срібними, бронзовими або жодними медалями.
Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво поділився рецептами простих сніданків21.10.24, 06:53
Курйозний факт: британські сировари залишилися осторонь після того, як їхні заявки на участь у конкурсі зазнали митних перевірок після "брекзиту". Внаслідок проблем із митницею, постраждали до 252 сирів від 67 британських виробників.
Джон Фарранд, директор Гільдії вишуканих продуктів харчування, заявив, що затримки "не було б" до виходу Великої Британії з ЄС.
"Зʼявився за 6 тисяч років до н.е.": 13 цікавих фактів про сир, про які ви не знали15.11.24, 18:05