portuhaliia-vydilyt-ukraini-220-milioniv-tsoho-roku-i-stilky-zh-u-2025-rotsi

Португалія виділить Україні 220 мільйонів цього року і стільки ж у 2025 році

 • 55191 переглядiв

Португалія виділить 220 мільйонів євро допомоги Україні цього року і стільки ж у 2025 році, заявив прем'єр-міністр країни.

Португальська допомога Україні становитиме понад 220 мільйонів євро цього року. Стільки ж буде виділено і наступного, 2025 -го року. Про це заявив прем'єр-міністр Португалії Луїс Монтенегро перед самітом НАТО, пише JN, передає УНН

Лише цього року, за нашими оцінками, ми зможемо досягти суми підтримки в розмірі понад 220 мільйонів євро, яка буде повторена наступного року, все зазначено в рамках того, що буде остаточною угодою, яка зараз буде встановлена на цьому саміті

- сказав Монтенегро.

Виступаючи перед журналістами, прем'єр-міністр Португалії також, підтвердив своє зобов'язання, взяте наприкінці червня, представити на саміті план Португалії з досягнення інвестицій у безпеку й оборону в розмірі 2% від її ВВП до 2029 року.

За його словами, в рамках зусиль союзників по НАТО з інвестування в безпеку і оборону "великий фінансовий внесок також включено в цю міжнародну коаліцію з військової, гуманітарної, політичної та економічної підтримки України".

Нагадаємо 

28 травня Україна та Португалія підписали безпекову угоду. 

Тетяна Краєвська

Економіка

    Популярні

    Новини по темі